AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın İzmir'e İzmir'i istemeye geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, 200 bin kişinin üzerinde bir kalabalıkla Gündoğdu Meydanı'nda ağırlamak istediklerini belirtti.
Tüm siyasi partilerin çok hızlı bir maraton içerisinde olduğunu kaydeden Akay, partilerin genel başkanlarının çeşitli illerde miting yaptığını, 4 Haziran Cumartesi günü de Gündoğdu Meydanı'nda Başbakan Erdoğan'ın katılacağı bir mitingi organize ettiklerini söyledi. Miting hazırlıklarını gözden geçirdiklerini, en ince detayına kadar gerek katılımcılar, gerek araçlar, gerekse miting alanında kullanılacak argümanlar konusunda bütün her şeyin titizlikle hazırlandığını kaydeden Akay, "İnşallah İzmir'de genel başkanımızın ve başbakanımızın Türk siyasi hayatında son 9 yıla damgasını vurmuş sadece Türkiye'nin değil, dünyanın lideri olmuş başbakanımıza 9 yılda ülkeye yapmış olduğu katkılarından dolayı İzmir olarak şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Coşkulu bir kalabalıkla başbakanımıza teşekkürlerimizi arz etmek istiyoruz. Yaklaşık 200 bin kişi ve üzerinde bir kalabalıkla ağırlamak istiyoruz" dedi. İzmir'in belki tarihinde şimdiye kadar görmediği bir mitingin hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Akay, 400 bin adet su, 120 bin adet şapka ve kumanya, bayrak ve flamaların ilçe ve köylere dağıtıldığını, sesli mesajlar şeklinde İzmirlilerin mitinge davet edildiğini ve seçmenlere mektup gönderildiğini vurguladı.
"Hiç bir siyasi partiye nasip olmayacak bir mitingi İzmir'de yapacağız" diyen Akay, şöyle devam etti: "4 Haziranda yapacağımız miting, 12 Haziran öncesinde teşkilatlarımız ve İzmir için motivasyon olacak. 4 Haziran'da kapıyı aralayıp 12 Haziran'da AK Parti'yi İzmir'de birinci parti olarak çıkarmayı hedefliyoruz. Miting için çevre illerden adam getirmeyi düşünmüyoruz. Biz Aydın veya Manisa mitingine gitmedik. İzmir, İzmir'e yeter."