AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak" vizyonunu referans aldıklarını belirterek, İzmir'in, muasır medeniyet seviyesini, kendi müstesna yeri ve coğrafyası ile kendi yetenekleri sayesinde gerçekleştireceğini ifade etti.
zmir'i başka hiçbir şehirle kıyaslamadıklarına işaret eden Akay, şunları kaydetti: "İzmir farklıdır, özeldir. İzmir'in kendine özgü bir dokusu ve yapısı vardır. İzmir'de, ayrı gayrı gözetmeden, her türlü ayırımcılığı reddederek, eşit hizmet ilkesini esas alan, demokratik bir yönetişim vizyonunu inşa edeceğiz. Yerel seçimlere en hazır parti, AK Parti. AK Parti, yerel yönetim anlayışında kendi yüksek standartlarını oluşturmuş bir partidir. İzmir'de bu standartların da ötesinde büyük bir hamleye ihtiyaç var. Biz bunu başarmak için yola çıktık. İzmir'i, bir dünya başkenti haline getirmek ve yerel yönetim modeliyle örnek bir kent haline getirmek istiyoruz. Daha güzel bir İzmir'de yaşamak tüm İzmirlilerin hakkı, İzmirliler tüm güzellikleri hak ediyor."
Akay, geçen yıl milletvekilliği seçimleri öncesinde ortaya koydukları "35 İzmir 35 Proje" hedefiyle İzmir'in uluslararası şöhretine güç katacak vizyon projelerin bir bir hayata geçirildiğini ifade etti.
İzmir milletvekilleri olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kent için önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun ortada olduğunu da belirten Akay, "Sayın bakanlarımız en az haftada bir defa, bazen haftada iki defa İzmir'de oluyorlar, çalışmalara katkı koyuyorlar. İzmirli hemşehrilerim, bizim tüm bu gayretlerimizi görüyor ve bu gayretlerin neticesinde, güzel bir takdirde bulunacaklardır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ortak olunacak

AKP İzmir İl Teşkilatı'nın yerel seçim hazırlıklarına başladığını hatırlatan Akay, teşkilat içi eğitim, sandık bazlı çalışma ve etkili propaganda yöntemleri noktasında ciddi hazırlıkları olduğunu açıkladı. İzmir'de daha çok hizmet üreten, çağın değerlerini özümsemiş katılımcı bir belediye yönetimini oluşturmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Akay, oluşturulacak belediye yönetimi ile İzmirlilerin yönetime ortak olacağını ifade etti. İzmirlileri kenti hep birlikte yönetmeye davet eden Akay, "Özgürlükler ve demokrasinin yaşam alanı olarak yerel yönetimler, AK Parti'nin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yerel yönetimler, toplam demokrasi kalitesinin oluşumunda en önemli araçlardan biridir. Bizim dönemimizde İzmirliler kentin yönetimine katılma noktasında daha aktif bir duruş sergileyecekler. Çağdaş dünyada yurttaşların katılımıyla kentlerin yönetilmesinin sürdürülebilir bir kentsel yapının olmazsa olmaz koşulu olduğunu biliyoruz. Tabi katılımcı kent yönetimi sürekli olmalıdır. Karar vermeden bütçeye, bütçeden uygulamaya ve hatta uygulamanın denetlenmesine kadar uzanmalıdır. Bu bağlamda biz İzmirlileri kentin yönetimine ortak edeceğiz. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

35 proje değer katacak

AKP'nin İzmir'i 'marka şehir' yapmaya kararlı olduğunu, bunu da her fırsatta gösterdiğini belirten Akay, "İzmir, Ege ve Akdeniz'de ticaretin, sanayinin, turizmin, bilimin, tarihin ve kültürün 8 bin 500 yıldan beri merkezi olmuştur. AKP, Ege ve Akdeniz'in bu çok önemli liman şehrini, medeniyet şehrini, 2023 yılında Türkiye ekonomisi içinde en etkin ikinci şehir yapmaya ve '35 İzmir 35 Proje' hedefiyle 'marka şehir' haline getirmeye kararlıdır. İzmir'in uluslararası şöhretine güç katacak vizyon projeleri bir bir hayata geçiriliyor. İzmir için hazırlanan '35 İzmir 35 Proje' üzerinde en ince ayrıntısına kadar çalışılmış bir konudur. Bu projeler İzmir için iş, aş üretecek, hizmet üretecek. Bu projeler biz İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek. İzmir'in ticaret, bilişim, teknoloji ve ar-ge, tarım, sanayi, denizcilik ve turizm alanlarındaki ivmesini arttırmak ve İzmir'i Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ikinci şehir konumuna getirmek için hayata geçirilen bu projeler çok önemlidir. Bu noktada '35 İzmir 35 Proje' hedefinin koordinasyonun sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Ne diyor Bakanımız, 'İzmir'de tüm paydaşlarla ortak hareket, siyaset yerine hizmet.' İşte bizim tüm meselemiz bu" dedi.