Figen Bican - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Ak Parti İl Kongresi şölen havasında geçti. Halkapınar Spor Salonu'nda 15 bini aşkın partilinin katılımıyla gerçekleşen kongrede Ömer Cihat Akay delegeden güvenoyu aldı ve Abdullah Tekbaş'a sandıkta fark atarak yeniden başkan oldu.
Ak Parti İzmir İl Teşkilatı'nda tamamlanan kongrenin yankıları da sürüyor. Atanarak geldiği koltuğunda seçilerek yeniden oturmanın heyacanını yaşayan ve kongre öncesi fazlasıyla yorulan Ömer Cihat Akay'ın bundan sonraki 2014 yerel seçimlerine yönelik süreçte hem iç hem de dış muhalefet nedeniyle daha da fazla yorulacağı biliniyor. CHP'nin geçtiğimiz hafta 2 bin kişiyle yaptığı kongresine karşılık 15 bin kişi Halkapınar Spor Salonu'na doldurmayı başaran Ak Parti İl yönetimi, 616 delegenin tamamını sandık başına götürmeyi ise başaramadı. Seçimde 6 sandıkta kullanılan oy sayısı 510 oldu. 473 oyun geçerli sayıldığı seçimde Ömer Cihat Akay'ın beyaz listesi 379 oy alırken, Abdullah Tekbaş'ın mavi listesi 84 oyda kaldı. Rakibi Abdullah Tekbaş'a fark atan Akay'ın kazanan listesi 4 de çizik yedi.

Erdoğan'ın izinden gidiyor

Seçim sonuçlarının ardından konuşma yapan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin Genel Başkanı Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinin izinden giderek, "İlk döneminin kalfalık dönemiydi. Yeni dönemde ise ustalık dönemini yaşayacağım" dedi.  Akay, "Coşkumuzu paylaşan herkese teşekkür ederiz. Atanmış olarak geldiğim göreve seçilerek devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başbakanımız zaten daha önce de beni işaret etmişti. Buna rağmen bir arkadaşımız aday oldu. Bu demokratik seçimin örneğidir. Kongre bizim için bu salonda bitmiştir. Bundan sonra hep birlikte kol kola yürüyeceğiz. Bazı kırgınlıklarım var ama burada sonlandıracağım. Kaybedenler de rakip olanlar da aynı partiden. Teşkilatımızla büyüyerek yerel ve genel seçimlerde başarıya ulaşacağız. Geçtiğimiz dönem kalfalık dönemimdi. Yeni dönemde ise ustalık dönemini yaşayacağım. Kongre saatini geciktirdiğimiz için ve Başbakanımızın açılış törenleri nedeniyle, kongreye katılım biraz düştü. Muhalif oyların yüzü bulacağını bekliyorduk ama 84'te kaldı. Mesuliyetimiz daha da arttı. Daha çok çalışacağız" açıklamasını yaptı.