AKP’li aday Necip Kalkan, yarışa Karabağlar’dan girmesini, “Partinin seçim kazanacağı garanti ilçelerinden biri. Benim adaylığımla garanti, garanti altına alındı” diye açıkladı. Kalkan, 2011 genel seçimlerinden önce teşkilat içinde yapılan eğilim yoklamasında ilk sıralarda çıktığını, ancak aday gösterilmediğini belirterek, "Hatta listede Erdal Kalkan’ın adını görünce 'adamlar beni yazacaktı da adımı mı yanlış yazdılar acaba’ diye söylendim. Siyaset kimisine 100 metre koşmak kimisine maraton 42 bin 195 metre koşmaktır. Cenab-ı Allah bana '42 bin 195 metre koşacaksın’ demiş. Ha babam koşuyorum” dedi.

İzmir’de doğan Kalkan, ailesinin Siirtli olduğunu belirterek, aday olduğu ilçenin demografik yapısına uygun biri olduğunu öne sürdü. Kalkan, “İzmir’de gitmediğim açılış, kesmediğim kurdele, gömmediğim cenaze yok. Bir öğle namazı üç cenaze namazına gittiğimi biliyorum. Bu yıllarca verilen bir emeğin ürünü. Nereye giderseniz Necip Kalkan ismini duyarsınız. Anket yaptılar benim ismim çıktı” dedi.

Karabağlar’ın girilemeyen sokaklarına eşekle çıkmaya hazırlanan, 'Bir kereden bir şey olmaz' sözünü seçim sloganı olarak kullanacağını açıklayan Kalkan, “Ben yolda yalnız yürümeyen bir kişiyim. Bunu şimdi hizmete dönüştüreceğim. Belediye seçimlerinde insanlar kişilere oy veriyor. Sloganım, 'bir kereden bir şey olmaz.’ Seçmene böyle seslenerek oy isteyeceğim. Adaylığım açıklanınca beni çok sayıda CHP’li aradı. Bana oy vereceklerini söylediler. Beyaz Türkler’den de oy alırım. Benim hem batılı hem doğulu yanım var” dedi.