SGK Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Tesisleri'nde yapılan genişletilmiş il divan toplantısına, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, beraberindeki heyet ile birlikte katıldı. Partililerce 'Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak' sloganlarıyla karşılanan Kamalak, yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Acınacak olan davasını bırakıp gidendir

Konuşmasına, Necmettin Erbakan ve Afganistan'da şehit düşen askerlerimize fatiha okunmasını isteyerek başlayan Kamalak, Milli Görüş Hareketinin gücünü kaybetmediğini belirterek, "Bazı kesimler Milli Görüş içinden kopan siyasi hareketlerin bugünkü durumuna dikkat çekerek Saadet Partililere acıma duygusu içinde bakıyor. 'Siz hala orada mısınız' diyor. Ancak acınacak olan davasını bırakıp gidenlerdir. Bir davanın haklılığı geçici kalabalığıyla değil, ilahi adalete uygunluğuyla belli olur" ifadelerini kullandı.

Bizim projemiz

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve kesintisiz eğitimi kadameli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin de seçim meydanlarında kendilerince telaffuz edildiğini savunan Kamalak, "4+4+4 zorunlu eğitim sistemi aslı itibarıyla bizim görüşümüzdür. Seçim öncesinde biz bunu 4+4+3 olarak öngördük. Hükümet herhalde Saadet'in peşine takılmış gözükmemek için bir yıl daha ekledi, 4+4+4 yaptı" diye konuştu.

Dindar nesil için Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olmalı

4+4+4 projesini kabul ettiklerini, ancak bazı önerilerinin de bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Kamalak, "Çerçeve anlaşıldı, ama bunun içine hangi fotoğrafı koyacaksınız? İçeriği ne olacak? Biz bu konuda hükümete yardımcı olmak istiyoruz" dedi. Bu noktada Başbakanın dindar nesilden bahsettiğine değinen Kamalak "Evet Sayın Başbakan bunu da destekliyoruz. Ancak dindar nesli nasıl yetiştireceksiniz? Hangi kitapları okutacaksınız? İslam'ın temel kitabı Kur'an-ı Kerim olduğuna göre bu çerçevenin bir köşesine birinci sınıftan itibaren Kur'an-ı Kerim en azından seçmeli ders olsun. Haksız bir talep içinde miyiz?" diye sordu.

Osmanlıca da seçmeli ders olmalı

Konuşmasında Çanakkale şehitlerine de değinen Mustafa Kamalak, "Çanakkale'de gayri resmi kayıtlara göre 400 bin şehit verdik. Şimdi okullarda şehitlerimizin torunlarına dedelerinin savaştığı İngiliz'in Fransız'ın dili zorunlu olarak okutuluyor. Ama çocuklarımız şehitlerimizin mezar taşında yazanı anlamıyor. İşte bu yüzden Osmanlıca da hiç olmazsa seçmeli ders olmalıdır" ifadelerini kullandı.