BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
KCK operasyonlarının partilerinin seçim öncesi tasviyesine yönelik olduğunu ileri süren Demirtaş, bu oprasyonların kararlarını alanların da, Ergenekon sanıkları gibi bir gün Silivri Cezaevi'ne gireceğini iddia etti.
"KCK operasyonlarının planlı olduğunu" savunan Demirtaş, şöyle konuştu: "İçinde Başbakan'ın danışmanı olan milletvekili, cemaat temsilcisi, medya temsilcisi, MİT temsilcisi, emniyet yetkilisi ve savcıların bulunduğu gizli toplantılar yapıldığını biliyoruz. Kimlerin, nasıl tutuklanacağı, medyanın bunları nasıl işleyeceği, savcıların nasıl davranacağı bu tür gizli toplantılarla karar veriliyor. Bu toplantıların tutunakları şu veya bu şekilde ortaya çıkacaktır. Bugün Ergenekoncular darbe hazırlığı yapmaktan yargılanıyorlarsa işte AKP'nin üst düzey yetkilileri ve bu kesimler de aynen onun gibi yargılanacaktır. Toplantı tutanakları bize de ulaşıyor. Sanmasınlar ki bütün olup bitenler gizli kalıyor ve gizli kalacak. KCK operasyonlarının talimatlarının nasıl hazırlandığı, bu gizli toplantıların hücre şeklinde örgütlenmiş gizli toplantıların kararlarında mevcuttur."
"KCK operasyonlarına karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örgütlenerek cevap vereceklerini" belirten Demirtaş, "BDP'yi tasfiye etmeye çalışanlara karşı, BDP'yi daha fazla örgütleyerek karşılık vereceğiz. Milyonlarca insan partimizin yanında yeralmak için ve partimizde görev almak için hazırdır. Bu operasyonları yapanlar tasfiye olacak ama BDP asla ama asla geri adım atmayacak" dedi.
Selim Sadak'ın bağımsız belediye başkanı olmasından sonra 5 kez gözaltına alındığını hatırlatan Demirtaş, partilerine yönelik yerel seçimler öncesi bir tasfiye operasyonu başlatıldığını söyledi.