Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği İzmir'de Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yoğun mesai altında geçen günün ardından Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda Yıldırım'a milletvekilleri Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay eşlik etti. Bakan Yıldırım, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ile beraber yeni ilçe binasını gezdi.

Karşıyaka'daki ilgiden memnun olduğunu belirten Bakan Binali Yıldırım, "Karşıyaka bizim yaka olmaya karar vermiş. Bugün sokaklarda gördüğüm kıpırdanma, tablo böyleydi. Bu heyecan bu ruh ile yola devam edeceğiz. Yeni Başkan Kerem Ali Sürekli ve kadrosuna inanıyorum. Bu kadro ile beraber daha aktif daha verimli çalışmalar yürütülecek ve Karşıyaka'da başarıya ulaşacağız" dedi. İzmirliler'in bugüne kadar yalan siyaset ile oyalandığının da altını çizen Yıldırım, "Bizde verilen sözler suya yazılan yazıya benzemez. İzmirliler bugüne kadar sanal korkularla birçok hizmetten geri kaldı. Bizler projelerimizi ve kendimizi en iyi şekilde ifade edip insanı esas alan hizmet anlayışımızla yola devam edeceğiz" diye konuştu.

"Burası kimsenin arka bahçesi olamaz"

Bakan Yıldırım, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmasında yakın zamanda Karşıyaka için planladıkları projelerden de bahsetti. PTT'nin e-ticaret sistemli sanal bir alışveriş merkezinin Karşıyaka'ya yapılacağını söyleyen Yıldırım, 2 yat limanını da İzmir'e kazandıracaklarını belirtti. Yıldırım ayrıca Karşıyakalılar'ın özlemle beklediği stadyum konusunda da net açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Stadyum konusunda karar alındı. Örnekköy'de 25 bin kişilik bir stadın yapımına yakın zamanda başlanacak" dedi. Bakan Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü'nün durumuna ilişkin de açıklamalarda bulundu: "Karşıyaka gibi 100 yıllık geçmişe sahip olan bir kulüp kimsenin rant aracı, siyasetinin arka bahçesi olamaz. Karşıyaka'yı sahipsiz bırakamayız. Kulübü yaşatmak ve siyasetin bir parçası olmaktan çıkarmak için gereken yapılacaktır."