Esin Gençel- Ak Parti İzmir Koordinatörü ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Divan Başkanlığını yaptığı Ak Parti Karşıyaka İlçe Kongresi'ne, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Ali Aşlık, İlknur Denizli, Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ak Parti İzmir İl Yöneticileri, eski ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Toplam 400 delegenin olduğu Ak Parti Karşıyaka'da, 10 Ocak 2012 tarihinde yaşanan karmaşa sonrası atanan mevcut ilçe Başkanı Kerem Ali Sürekli tek aday oldu. Kongrede konuşan Başkan Kerem Ali Sürekli, atandıktan sonra Yönetim Kurulunu oluşturduğu günden bu yana geçen 3 ay zarfında büyük işler başarmak için çalıştıklarını ve bu kongreyle 2014 yerel seçimlerin startını verdiklerini söyledi. Hedeflerini ve vizyonlarını ortaya koyduklarını belirten Sürekli, "2009 seçimlerinden sonra yüzde 64 oy alan CHP Karşıyaka'da mahalle baskısı oluşturdu. Özetle vurgulamak istiyorum 2009 geride kaldı. 2014'e az kaldı. Hedefimiz 2014. Büyükşehir'in yolu Karşıyaka'dan geçiyor" dedi.

 "CHP Kongresinde kadın başkanı ağlattılar"

Kongredeki konuşmasına "1441. doğum gününü kutladığımız yüce peygamberimizin kutlu doğum haftasını tebrik ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutluyorum" cümleleri ile başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, geçtiğimiz günlerde CHP Karşıyaka Kongresi'nde yaşanan olaylar nedeniyle ilçe başkanın ağlatılmasını eleştirdi. Ak Parti hükümetinin pozitif ayrımcılık uyguladığına dikkat çeken Başkan Akay, "Bu coşkuyu bu heyecanı başka partilerin kongrelerinde göremezsiniz. CHP kadınlara yüzde 33 kontenjan verdi ya, CHP Karşıyaka İlçe Kongresi'nde, bayan diye ilçe başkanı arkadaşımızı ağlattılar. Biz parti olarak kadınlarımıza değer veriyoruz. 6 Mayıs 2012 tarihinde il kadın kolları kongresini yapacağız. Biz İzmir'e kendimizi vermeye geldik" dedi.


Aşlık, Kocaoğlu'na yüklendi

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, kongrede yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yargılandığı davaya gönderme yaparak, "Aziz Kocaoğlu, yolsuzluk davasında yargılanmasını, başbakanımızın yargılanması ile kıyaslıyor. Eğer başbakanımızı örnek alıyorsan yanlış yapıyorsun. O hizmetlerinden dolayı yargılanmadı. O Milli Eğitim müfredatında bile olan bir şiiri okuduğu için yargılandı ve cezaevinde yattı. Başbakan ihaleye fesat karıştırdığı için değil şiir okuduğu için bu duruma geldi. O yüzden yanlış yapma ve İzmir'in önünü aç" dedi.

"İzmirli artık uyandı"

Kongreye katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kerem Ali Sürekli'nin, bugüne kadar birçok kademede görev aldığını ve kimsenin beklemediği bir anda da ilçe başkanlığı görevini aldığını belirterek, başarılar diledi. Şengül, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlk defa İzmir'de bu kadar milletvekilimiz oldu. Kadın kollarında görev yapan arkadaşlarımız kendisini Nesrin Hanım'ın yerine koyuyor, gençlik kollarındaki arkadaşlarımız Hamza Dağ'ın yerine koyuyor. CHP yıllarca insanları yaşam tarzlarına müdahale edeceğimiz korkusuyla bizden uzaklaştırdı. Ama artık İzmirli gözünü açtı, uyandı. Korkularla siyaset yapmak istemiyor. Önce Karşıyaka'dan başlayacağız. Bu inancımızı Karşıyaka'dan Büyükşehir'e kadar götüreceğiz."