Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili aday adayı Kazım Umdular, kamuoyuna yaptığı açıklamada amacının “çağdaş, demokratik, sanayileşen, üreten bir Türkiye, insanca yaşam ve sosyal hukuk devleti için” yasama süreçlerinde aktif rol almak olduğunu belirtti.

Kazım Umdular hedefinin, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı, gelir adaletsizliğinin giderildiği, toplumsal barışın sağlandığı, evrensel insan hakları değerlerinin oluştuğu, çoğulcu, katılımcı, demokratik sosyal hukuk devleti anlayışının egemen kılındığı bir Türkiye ortak özleminin gerçekleşmesi olduğunu vurguladı.

Öncelikli hedef;  Yerli üretim, yerli sanayi, yerli enerji, istihdam ve nitelikli teknik eğitim

Kazım Umdular, şunları söyledi;
“Öncelikle hedefim, yerli sanayi ve tarımsal üretimin rekabet gücünün geliştirilmesi, dışa bağımlılığının azaltılması, işsizlik sorununun çözülmesidir. Yine temel bir diğer hedefim ise İzmir’in projelerinin birlikte üretmek, birlikte yönetmek anlayışıyla yatırımlara dönüşmesini sağlamak ve Meclis’te İzmir’in sözcüsü ve savunucusu olmaktır.”  diye konuştu.    
 
Umdular, “Bu amaçlarla çağdaş eğitim sistemlerinde olduğu gibi, mesleki ve teknik lise öğrencilerinin  toplam orta öğrenim öğrencilerine oranını yüzde 70 düzeyine çıkarmak ve teknik eğitimin niteliğinin yükseltilmesini hedefleyeceğim. Ayrıca tüm sektörlerin teknolojik altyapısının geliştirilerek, katma değeri yüksek üretimi sağlayacak destek mekanizmalarının yaratılmasına çalışacağım. Ülkemizde, % 26 oranıyla çok düşük düzeyde olan kadınlarının istihdama katılma oranını, AB ortalaması olan % 59 düzeyine taşımak için “aile sigortası” sistemi desteğinde istihdam ortamı oluşmasını hedefleyeceğim.” dedi.