CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda CHP’li milletvekili aday adaylarına hitap etti. Kılıçdaroğlu, CHP’nin politikalarını partililerin her yerde anlatması ve “Bu mahalle bize oy vermiyor” denilerek ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun aday adaylarına tavsiyeleri şöyle:

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ: Bir şeyde uzlaşacağız; eğer biz halkın iktidarını özlüyorsak, halktan yana politika güdüyorsak, listede olalım olmayalım, hep beraber çalışacağız.

EZBERİNİ BOZACAĞIZ: Önümüzdeki günlerde yeni projeler açıklayacağız, Ak Parti’nin “ezberini” tamamen bozacağız. Merak ediyorlar bunlar ne söyleyecek diye. Merak etsinler, belki dilleri tutulur milletin karşısına çıktıklarında. Sadece dilleri tutulmayacak, akılları da tutulacak onların. Çünkü biz haklıyız, güçlüyüz, kararlıyız, azimliyiz.

YIKMAMIZ LAZIM:
Bizim insanımızın yüreğinde insan sevgisi vardır, hoşgörülüdür, herkesi kucaklamaya hazırdır. Kuşkusuz önyargılı olanlar olabilir. Kuşkusuz geçmişten aldığı kültürün gereği olarak kafasında bazı kalıplar oluşabilir. Ama onları yıkmamız lazım.

ESNAFA GİDİN: Bazı anketlerde esnaftan yeterli desteği görmediğimiz anlaşılıyor. Eğer biz bir araya gelemediysek esnafın kabahati değil, bizim kabahatimiz. Onun için sizden isteğim, esnafa gidin, onlara özür borcunuz varsa özür borcunuzu yapın, ‘Size daha az geldik, sizden özür diliyoruz’ deyin. Onlarla beraber olun. Onları dertlerine ancak biz derman olabiliriz. AVM’lerle ilgili kanun teklifini biz verebiliriz.

KAVGA İSTEMİYORUM: Hatamız olabilir. Sizden bir isteğim daha var. Liste sonrasında kavga, kargaşa istemiyorum.