CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan Kapadokya Havalimanına bir saatlik gecikmeyle özel uçakla geldi. Havaalanında CHP Nevşehir, Avanos ve Gülşehir ilçe örgütlerince karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra, parti otobüsüne binerek , Avanos ilçesine geldi. Burada Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun otobüsünden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim şarkısı çalındı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına "Buraya daha önce gelecektim ama şartlar müsaade etmedi ama işte geldim " diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri önemlidir. İstiyorum ki oraya oturacak kişi tarafsız olsun. Tarafsızlığına inanıyorsak seçeceğimiz adayın adı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Cumhurbaşkanının temiz olması lazım. Gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmamış olsun. Onun adı Ekmeleddin İnsanoğlu’dur. Her gün insanlar öldürülüyor, Gazze’de Irak’ta Suriye’de. Ortadoğuda batıda ağırlığı olan birinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması lazım. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığından kurtaracak biri olması lazım. Kimdir o? Ekmeddin İhsanoğlu'dur. İhsanoğlu’nu o koltuğa oturtmamız lazım. Ben çalışıyorum, siz de çalışın. Sandığa gidip Ekmeleddin beyi Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu seçimler önemli. Ekmeleddin beyi Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu koltuk leke kabul etmez. Aile boyu yolsuzluk yapanların, o koltukta işi yoktur. O koltuk temiz dürüst ve namuslu insanların koltuğudur. O koltukta benim bayrağım temsil edilecek. O koltukta Türkiye Cumhuriyeti temsil edilecek. 76 milyon insan ,’evet o koltukta oturan benim cumhurbaşkanımdır’ demelidir. O nedenle buraya geldim ve söylüyorum. Bu topraklar bereketli topraklardır ne ekerseniz onu biçersiniz. Barış, kardeşlik ekelim. Ekmek için Ekmeleddin beyi seçelim. Ekmeleddin beyin batıda doğuda bir ağırlığı var. Cumhurbaşkanları az konuşur, öz konuşur. Yerinde konuşurlar, doğruyu konuşurlar. Gelin 10 Ağustos’a huzur ve barış içinde gidelim. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan birini seçelim. Onunla onur ve gurur duyalım."

Sözü, Belediye başkanı İsmet İnce’ye getiren CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, "İsmet bey CHP olarak seçildi. Kendisine şu söyledim Avanos’un belediye başkanısın hiçbir partiliyi ayırmayacaksın. Tüm Avanos’u kucaklayacaksın" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Avanos ilçesinde AK Partili belediye yönetiminden iki dönem sonra 7 oy farkla CHP’den Belediye Başkanı seçilen İsmet İnce’yi makamında ziyaret etti.

Belediye binasında CHP eski genel başkanlarından İsmet İnönü’nün ilçeyi ziyareti sırasında kendisine armağan edilen halı portreyi inceleyen Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Nevşehir üzerinden Derinkuyu ilçesine geçti.