CHP Bilişim Sorumluları Toplantısına katılan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu girişte basının sorularını cevapladı.
“Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na mektup gönderdiniz mi?” sorusu üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün büyük bir olasılıkla göndereceğim. Anayasa Uzlaşma Komisyonu görevinin devam etmesini istiyoruz” ifadeleri kullandı.

“Bütçe tasarılarında Kürdistan tabiri var. MHP taslağı geri gönderdi. CHP’nin tavrı ne olacak” diye soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, “Ben henüz taslağı görmedim. Arkadaşlarım inceliyor. Gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

CHP Bilişim Sorumluları Toplantısı açılış konuşması yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “İleri demokrasi dedikleri bir dönemde, gazeteciler hapiste, askerler hapiste, aydınlar hapiste, milletvekilleri hapiste, hadi onlar hapiste dışardakiler konuşmaya korkuyor” dedi.

Yargının siyasallaştığına dikkat çeken CHP Lideri Başbakan Erdoğan’ın yargıya emir verdiğini ve bu şekilde güçler ayrılığının olmadığına işaret etti. Gazetecilik yapmanın giderek cesaret gerektiren bir iş olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Gazetecilik önceden gururla yapılırdı, şimdi korkarak yapılıyor. İktidarı övmek yaratılan yeni medyanın ilk görevi oldu. Şimdi yandaş medya diye geniş bir kitle var. Açarsınız o gazeteleri iktidarı överler, CHP’yi eleştirirler.” şeklinde konuştu.