CHP TBMM Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, 10 Aralık 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'a 13 soru yönelttiği belirtildi. Açıklamada, Erdoğan'ın, "TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten süre konusunda torpil isteyerek bir saati aşan bir konuşma yaptığı, ancak Kılıçdaroğlu'nun söz konusu sorularının hiçbirine yanıt vermediği" öne sürüldü.
Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a yönelttiği şu sorulara yer verildi:
"* Sayın Başbakan, yasayı ihlal ederek Orta Vadeli Programı neden 37 gün gecikmeyle açıkladınız?
* Sayıştay Raporları TBMM'ye gelmeden kesin hesap kanunu tasarısını nasıl değerlendireceğiz? 'KHK ile düzenleme yaptık. Raporlar o nedenle yetişmedi' diyeceksiniz. O kanunu çıkarırken Sayıştay Genel Kurulu'na sordunuz mu, sormadınız mı? Sormadıysanız, siz Sayıştay'ı da tanımıyorsunuz demektir. Böyle devlet olur mu? Sayın Başbakan, o raporlar Sayıştay'dan niye gelmedi?
* Sayın Başbakan, Niğde'ye gittiğinizde patates üreticisinin derdini sordunuz mu? Patates 10 kuruşa düştü, ne oldu da bu böyle oldu? Siz, önce canlı hayvan, sonra kırmızı et, sonra kurbanlık koyun, en sonunda da saman ithal ettiniz. Acaba nasıl oluyor da saman ithal eder noktaya geliyoruz?
* İşsizlik sorununu çözecektiniz, niye çözmediniz, elinizden tutan mı var? Siz yasa getirdiniz de biz karşı mı çıktık?
* Sizden önceki ve sonraki icra daireleri sayısını açıklayın. Niçin icra dairelerinin sayısını artırıyorsunuz?
* Niçin 7 kez mali af çıkardınız? O mali afları niçin şantaj unsuru olarak kullandınız?
* Türkiye Cumhuriyeti 1987 yılında 14. büyük ekonomiydi. Bugün 17. sırada. Niye geriye gidiyoruz?
* 1979'dan 2003'e kadar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden ödenen faiz 135 milyar lira. 2003-2011 döneminde ödediğimiz faiz 450 milyar lira. Sayın Başbakan 450 milyar lirayı kimin parasından ödediniz?
* 2002'de hapishanedeki kişi sayısı 59 bin 429'dı. 2012 yılında 125 bin 100 kişi oldu. Ekonomi iyiyse, işsizliği çözdüyseniz, insanlar niye hapishaneye girer?
* Türkiye Cumhuriyeti'nin, enerji konusunda Rusya'ya bağlı olduğu oranda başka bir ülkeye bu oranda bağlı olan ikinci bir ülke var mı?
* Sayın Başbakan, kapalı kapılar ardında İsrail'le yaptığınız pazarlıkları niye açıklamıyorsunuz?
* Parasız eğitim isteyenlerin hapse atıldığı bir ülkedeyiz. Sayın Başbakan, yurt dışına gittiğiniz zaman, gittiğiniz ülkelerin Başbakanlarına, 'Sizin ülkenizde basılmamış kitaba bir yargı kararıyla yasak getirilirse siz ne düşünürsünüz?' diye sordunuz mu?
* 12 Eylül darbe hukukunu değiştirmeye var mısınız? Kenan Evren'in getirdiği yasanın arkasına niye saklanıyorsunuz?"