CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partinin Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları il başkanları ile Swissotel Grand Efes’te kahvaltı yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu uzun uzun sandık örgütlenmesinin önemini anlattı ve örgüte “Her kapıyı çalın” dedi.

Kılıçdaroğlu, 2B ve yeni anayasa konularında örgütün seçmene ulaşmasını isteyerek, “Tüm milletvekilleri sahada olacak, bizden başka illerden de vekil gelmesini isteyin gönderelim. Siz yeter ki çalışın” dedi. CHP Genel Başkanı, belediye başkan adaylarının anket ve örgüt içinde yapılacak eğilim yoklaması ile belirleneceğini açıkladığı öğrenildi. Foça İlçe Başkanı Osman Mert’in “Keşke bu toplantıyı sadece ilçe başkanlarının katılımıyla dar kapsamlı yapsaydınız” demesi salonda soğuk rüzgar estirdi. Bazı milletvekilleri “Biz çıkalım” diyerek hareketlenince, onları Gürsel Tekin ikna etti.

MOTOSİKLET KULÜBÜ, ADALET VE DEMOKRASİ İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açılışı için otelden ayrılırken İzmir Motosikletçiler Kulübü üyeleri, ellerinde Kılıçdaroğlu’nun resmi bulunan bayraklarını astıkları motorlarıyla gösteri yaptı. Üyeler, Kılıçdaroğlu’na kulübün tişörtünü hediye ederken, “Adalet ve demokrasi için buradayız” dedi. 20 üye motosikletleriyle Kılıçdaroğlu’nun parti otobüsüne eskortluk yaptı.