CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu beklenmedik ziyareti merak uyandırdı. Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın, hayatını kaybeden bir partilinin cenazesine katılmak üzere birlikte Kayseri’ye gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.


BİRLİKTE CENAZEYE KATILDILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal, Kayseri Büyükşehir Belediye eski başkanı Niyazi Bahçecioğlu'nun cenaze törenine birlikte katıldı. Kılıçdaroğlu ve Baykal, cenaze töreni öncesi CHP Kayseri Kadın ve Gençlik kollarının kermesine katıldı. Kılıçdaroğlu, kendisinden siyasi çalışmalar için maddi destek isteyen gençlere, "Siz yeter ki çalışın. Biz yanınızdayız" dedi

Ankara’dan, Deniz Baykal ile birlikte karayoluyla Kayseri'ye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı Hunat Külliyesi'nin yanı başında Gençlik ve kadın kollarının birlikte açtığı kermese katıldı. Burada, gençlerin, "Siyasi çalışma yapabilmek için ekonomik açıdan güçlü olmamız gerekli.Ne yazık ki gereken maddi desteği bulamıyoruz" yakınmaları üzerine, "Siz bu bilinçle çalışın, bir araya gelin. Biz sonuna kadar yanınızdayız" dedi.

CHP’li kadınlar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Baykal ile fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadı. Kılıçdaroğlu ve Baykal daha sonra Kayseri’de 3 dönem belediye ve Kayserispor kulübü başkanlığı yapan, çeşitli dönemlerde milletvekili adayı olan 80 yaşındaki Niyazi Bahçecioğlu’nun Camikebir'deki yaklaşık 3 bin kişi ile birlikte cenaze törenine katıldı.

Baykal ile birlikte saf tutan Kılıçdaroğlu, Niyazi Bahçecioğlu’nun oğlu İbrahim ve yakınlarına başsalığı dilerken, avluda genel başkanın iki çelenkleri dikkati çekti. Cenaze törenine, AK Parti Kayseri milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da katıldı. Cenaze töreninde CHP’li gençler, merhum belediye başkanı için, 'Uluçınar seni unutmayacağız' yazılı pankartı açtı.

Kayserispor Taraftar derneği de merhum başkanın tabutuna uzun yıllar başkanlığını yaptığı Kayserispor’un atkısını serdi. Müftü Ali Maraşlıgil’in kıldırdığı cenaze namazı ardından Kılıçdaroğlu ve Baykal, tabuta birlikte omuz verdi, ardından da ailenin evine taziye ziyaretine gitti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Mehmet Özhaseki de yayımladığı başsağlığı mesajında Bahçeçicoğlu'nun kente 3 dönem hizmet etmiş önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.