CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 23 Nisan dolayısıyla verdiği resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soru üzerine Kılıçdaroğlu, babasının vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i arayarak, başsağlığı dilediğini belirtti.

MYK DEĞİŞİKLİĞİNİ SİZDEN DUYUYORUM

CHP MYK’da değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “MYK’da değişikliği sizden duyuyorum. Ben de merak ediyorum, kim değişikliği yapacak diye. Yok öyle bir şey” karşılığını verdi. Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Gülseren Onanç’ın yerine kimin atanacağına yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, yeri, zamanı gelince olacağını belirtti. Atamanın Parti Meclisi’nden önce yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık ise Kılıçdaroğlu, “Henüz karar vermedim” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve yaptığı yazılı açıklamanın anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, her partinin kuralları, kendi hukuku bulunduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Hukukunu, tüzüğü, yönetmelikler belirler. Hiç kimsenin tüzüğü, kuralları ihlal etme hakkı da özgürlüğü de yoktur. Kuralları ihlal eden bedelini öder. Demokrasilerde böyledir” dedi.

BÖYLE SOSYOLOG MU OLUR

Bir gazetecinin, “Başbakan Tayyip Erdoğan, resepsiyona katılmadı ancak şu anda canlı yayında konuşuyor” demesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Bunu, Erdoğan’a sormak gerekir sabah Anıtkabir’e de gelmedi” dedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, “light komutanlar” açıklamasının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, gazetelere bakamadığını, belirterek, “Burada yakalarsanız ona sorun” demesi de dikkat çekti.“Otistik çocuklar atesit oluyor” diyen Adana Otizm Derneği Başkanı’na da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bir de sosyologmuş. Böyle sosyolog mu olur Allah aşkına” dedi. (Hürriyet)