CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde, söylenene teslim olmuşsa, o bağımsız iradesini kullanamaz artık. Recep Tayyip Erdoğan,PKK'nın tutsağıdır" dedi.

Sayıştay ile ilgili olarak Parlamento’ya yasa teklifi verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İlgili Sayıştay’ı yeniden dizayn etmek istiyorlar. Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Madem ki Parlamento’nun çalışmalarında duyarlılık gösteriyorsun. Sayıştay yasasının yürütmesi sana ait. Sayın Cemil Çiçek sağa sola bakma kararlar açıklandı. 100'ün üzerinde Sayıştay raporunun Parlamento’ya gelmesi gerekir. O raporlar, bu Meclis’e gelecek. Gelecek bu Meclis’e. Orası Anayasal bir kuruluş ise 150 yıllık bir tarihe sahip ise, o raporlar buraya gelecek. Sen getireceksin o raporları. Ya getireceksin ya da koltuğundan ayrılacaksın" dedi.

"DERSE ALININI KARIŞLARIM"


Ak Parti hükümetinin yolsuzluk yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kefenlerinin cebi olsa, kefenlerinin cebine dolar koyacaklar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun. Açıkça söylüyorum, sen çıkıp millete şunu söyleyemezsin ben kul hakkı yemedim diyemezsin. Derse alınını karışlarım. Diyemez. Kimsenin arkasından konuşulmaz. Bu ne yapıyor. Ölen kişinin arkasından konuşuyor. İnönü'ye Ecevit'e hakaret ediyor. Şimdi Süleyman Demirel'e hakaret ediyor. İnsanda biraz aile terbiyesi olur. Terbiye olur biraz insanda. Bu kadar ahlaksız bir söylemi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan dinlemek beni rencide ediyor. Sen kim yurtseverlik kim. Senin görevin ülkeyi pazarlamak zaten" şeklinde konuştu.

"PAZARLIK YAPANLAR ALÇAKTIR ŞEREFSİZDİR"


Başbakan Erdoğan'ın yalan söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin şöyle konuştu: "Kullanılan bir adamdan Başbakan olmaz. Yalan söyleyenden olmaz. Hele hele, hem kullanılıp hem de yalan söyleyen Başbakan’dan , Başbakan olmaz. CHP'nin barışa karşı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Bu ülkede CHP'nin tabanı 100 ise, yüzde yüzü de barış istiyor bu ülkede. Kim demiş barışa karşıyız diye. Bir ülkenin vatanı, bir ülkenin milleti pazarlık masasında olur mu?, Olmaz mı? Recep Tayyip Erdoğan sen mi doğru söylüyorsun? Senin Bakanın mı doğruyu söylüyor? Sen pazarlık yapmadık diyorsun. O da diyor ki dört konuda pazarlık yaptık. Kim doğru söylüyor? Kandil'deki Karayılan'ın mı bilgisi çok fazla yoksa AKP Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın mı bilgisi fazla? Pazarlık yapanlar alçaktır şerefsizdir. "

"AKP -PKK İŞBİRLİĞİ"


AK Parti Hükümeti’ni PKK ile işbirliği yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Bilinen bir gerçek var. AKP-PKK işbirliği. Net herkesin görmesi lazım. Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde, söylenene teslim olmuşsa, o bağımsız iradesini kullanamaz artık. Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın tutsağıdır" dedi.

"TÜRK SÖZCÜĞÜ ANAYASA’DA OLACAK"


Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışma konusu olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu Parlamento'da Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Başkanlık sistemi geçemez. Ayrıca Anayasa'nın başlangıç bölümünde Türk Milleti lafı yer alacaktır. Onu oradan çıkarmaya Recep Tayyip Erdoğan'ın ne beyni, ne aklı, ne de gücü yeter. Türk sözcüğü de Anayasa'da olacak. O da bizim kırmızı çizgimiz" şeklinde konuştu.

"1 MAYIS TAKSİM’DE KUTLANMALI"

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını desteklediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, " Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse, bir kişinin burnu kanarsa, bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bayram bu. Bırakın herkes istediği yerde kutlasın. Taksim'de kutlayacağız diyorlar. Bırakın kendi güvenlik önlemlerini kendileri alır. Neden yasak getiriyorsun" dedi.