CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, bazı gazetelerin temsilcileriyle Göksu Restaurant'ta kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklar ve Parlamento için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Çocuk Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim toplumumuzda çocuklar yoksulluğu en ağır şekilde yaşıyor. Çocuk yoksulluğu çok yüksek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, toplumun her kesimine duyarlı davranıyoruz. Toplumun her kesimiyle ilgili projeler üretiyoruz. Bu ürettiğimiz proje çocuklarımız için. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi belki de Türk siyasal tarihinde ilk kez çocuklar için proje hazırlayan bir siyasal parti oldu. Bu açıdan memnunuz" dedi.

6 yaşından küçük her üç çocuktan birinin yoksul olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu oranın yüzde 40'a ulaştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sosyal devletin her alanında politikalar ürettiklerini, Aile Sigortası desteğinin içine çocuk ve çocuk eğitim desteği alt bileşenleri koyduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, çocuk desteği ile çocuk başına aylık 45-100 TL arası, çocuk eğitim desteği ile de aylık 45-60 TL arası yardım öngördüklerini ifade etti.


Bu arada Kılıçdaroğlu bir soru üzerine, Meclis'teki 23 Nisan törenlerine katılacağını söyledi.

CHP'nin çocuklara yönelik projesinde çocukların kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratma hedefi ortaya konulurken, çocuklara bütçeden daha çok kaynak ayrılması da öngörülüyor. Çocuklar için başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere bir çok bölgede 'Çocuk Merkezleri' kurulması, çocuğun doğumundan önce anne adaylarına 'ebeveyn rehberliği' hizmeti sunulması, aile ve çocuğa ücretsiz sağlık ve bakım hizmetleri verilmesi, iki yıllık okul öncesi eğitimin zorunlu ve ücretsiz olması, okullarda katkı payının kaldırılması, eğitimlerin tam gün olması, okullarda oyun ve sportif faaliyetler için alanlar ayrılması, sınıfların çocukların ihtiyaçlarına göre tasarlanması projenin hedefleri arasında.