CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türk Dil Kurumu'nun CHP'ye para aktardığı iddiasını değerlendirdi ve bunun hayatında duyduğu en saçma şey olduğunu söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

Meclis’te 4 milletvekili yaralandı. Çeşitli açıklamalar vardı. Kendi kendilerine darp ettiler açıklaması vardı?

Vekiller kendi kendini darp etti açıklaması deli saçması. Bir kanun veriliyor AKP vekilleri diğer vekillere saldırıyorlar. İnsanlık dışı ahlakdışı bir uygulama.

Düşünceye tahammül edemiyorlar. AKP işine geldiğinde masum işine geldiğinde şeytan oluyor.

CHP vekillerine saldırı demokrasinin kaldıracağı bir saldırı değildir. AKP’nin gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ettiğini ortaya koyuyor.

İç tüzüğün verdiği hakları bile kullanmayın diyorlar bize. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz onlar çekiçle vekilleri dövüyorlar.

TDK CHP'ye para aktarma iddiaları?


Deli saçması şeyler nasıl uydurulabilir. Onları MİT üzerinden Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğu hangi dairelerde kaç kişinin görevlendirildiğini biliyoruz. Efendim Türk Dil Kurumu'ndan bize para aktarılıyormuş. Neden bulmuyorlar bunları. İsviçre bankalarında paralarımız varmış. Seçimler geliyor gerçekten paraya ihtiyacımız var. Söylesinler. Hayatımda duyduğum en saçma şeyler.

Geçtiğimiz yıllarda da benim için "Saunada eğlendi" dediler. O tarihte Almanya'daydım Allah'tan uçak biletim vardı.

Rahmetli annem  “Allah bizi kuru iftiradan saklasın” derdi. Aynen öyle Allah bizi kuru iftiradan saklasın.

7 haziran seçimlerine hile karıştırılacağı iddiaları için hazırlığınız var mı?

Bütün topluma sandığa sahip çıkmaya davet edeceğiz, ediyoruz. AKP iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracak, her şeyi göze alır bunlar. Yanı iftirayı cinayetleri… İktidardan gitmemek için her şeyi göze alırlar. Bu kadar paniğe kapılmalarının nedeni CHP’nin yükselişi. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP haziran ayında iktidar olacaktır.