Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti:

"Partimizin sözde Kürt sorunu dahilinde CHP ile görüşmesi, bin yıllık kardeşliği sorun olarak gören sinsi tertip ve önerileri müzakere etmesi asla söz konusu olmayacaktır. CHP'nin yanlış tespit içine girdiği tehlikeli ve tereddütlü teşhis karmaşası, bölücü terör yerine sözde Kürt sorununun tekrar ön plana geçmesine neden olmuştur. Özellikle ana muhalefet partisinin PKK'nın ve İmralı canisinin taleplerine sözcülük yapması kendi geçmişini inkardan başka hiçbir anlama gelmemiştir. AKP'nin dikiş tutmayan yamalı zihniyeti ise bu garabet ve şaibeli yaklaşıma fırsattan istifade ederek hemen kapısını açmış ve bölücülük yarışı bu şekilde hız kazanmıştır."

TÜRKİYE'NİN KÜRT SORUNU ASLA YOKTUR


Ak Parti'nin, CHP'nin getirdiği teklifleri prensipte kabul ettiğini, ancak bunların uygulanabilmesi için MHP'nin ikna edilmesi gerektinin belirtildiğini ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorununun bittiğini ifade eden açıklamalarından sonra CHP Genel Başkanı'nın tekliflerine sıcak yaklaşmasının, zihniyetinin çelişkilere ve gelgitlere teslim olduğunu bir kez daha ispat ettiği iddia etti. Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti:

"Öncelikle CHP'nin bölücülük ve terör sorununu kasıtlı olarak görmezden gelerek, sözde Kürt sorununu her şeyin öznesi yapan düşüncesi büyük sakıncaları beraberinde getirecektir. Bu durum PKK'nın statü arayışına dayanak teşkil ederek, İmralı canisinin ve Kandil fitnesinin önerilerini kaygı verici düzeyde meşrulaştıracaktır. Türkiye'nin halihazırda Kürt sorunu asla yoktur. Israrla bu sorunun varlığı kabul edilirse, terör ve bölücülükle Kürt kökenli kardeşlerimizin irtibatlandırılması kaçınılmaz bir hal alacaktır. Unutulmamalıdır ki Türk milletinin her ferdi; var olan ve hukukla sınırları çizilen haklardan eşit bir şekilde istifade edebilmektedir."

MHP lideri Bahçeli, yöresi, kökeni ve inancı ne olursa olsun tüm Türk vatandaşları hiç bir ayrım gözetilmeksizin siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve insan olmaktan kaynaklanan haklara ulaşabilmekte ve bunları da kullanmada hiçbir sorun yaşamadığını belirtti. Türk milletinin bir bölümünü etnik aidiyet kümesinin içine sokarak bir sorun tanımlaması yapmaya kalkışmanın ayrılıkçı ve bölücü terör yandaşlarının hanesine kazanç olarak yazılacağını iddia eden Bahçeli açıklamasında; "Şayet Türk vatandaşlarının sahip olduğu temel hakların kullanımında açmazlarla ve engellerle karşılaşılıyorsa; ortada demokrasi, eşitlik ve özgürlük alanlarında biriken sorunlar olduğu açıkça görülecektir" dedi.

KÜRT SORUNU YOK, BÖLÜCÜLÜK VE TERÖR SORUNU VAR

MHP'nin demokrasi, eşitlik ve özgürlük alanındaki sorunları çözmede, sonuna kadar katkı vermeye hazır olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin Kürt sorunu değil, bölücülük ve terör sorununun olduğunu dile getirdi. AKP ile CHP'nin, Kürt sorunu çevresinde fikir birliği içine girmesini, Türk milleti adına büyük bir talihsizlik ve hüsran olarak nitelendiren MHP lideri, Ak Parti'ye ve CHP'ye açık çağrıda bulundu.

KÜRT SORUNUNU KONUŞMAKTAN ACİLEN VAZGEÇİLMELİDİR


MHP lideri Bahçeli'nin çağrısı şöyle;

"Emperyalist mirastan tevarüs edilen yapay, asılsız ve suyu yokuşa akıtmaktan başka hiçbir işe yaramayan tehditlerle dolu sözde Kürt sorununu konuşmaktan acilen vazgeçilmelidir. Bilinmelidir ki, Kürt kökenli kardeşlerimiz sorun değil, Türk milletinin şerefli ve onurlu mensuplarıdır. Milletimizin bin yıllık derin kardeşlik hukukunu problem haline getiren ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ayrımcılığın bir parçası olarak gören tahripkâr fikirler acilen bir kenara bırakılmalıdır. Terör sorununu etnik kimlik mertebesine indirmekten ve bununla izah etmekten uzak durmak mutlak anlamda elzemdir.

Siyaset kurumunun temsilcileri, eğer bir araya gelecekse, bu etnik bölücü terörün kökünün kazınması amacına dönük olarak gerçekleşmelidir. Uludere'ye birlikte gitmeyi planlayan AKP ile CHP, asıl terörle mücadele amacıyla müşterek bir çaba içinde hareket edecek iradeyi göstermelidir. Milliyetçi Hareket Partisi, hunhar cinayetlerini sürdüren kanlı örgütün tümüyle tasfiye etmeye yarayacak ve bölücülüğün besin kaynaklarını kurutacak her girişim ve teklife açık olup bunlara destek vermeye ne pahasına olursa olsun hazırdır. Maksat çözüm ve huzuru temin etmek ise, herkes bölücü terörün yok edilmesi amacına baş koymalı ve bu hedefe samimiyetle eğilmelidir."

PARTİMİZ CHP İLE ASLA MÜZAKERE ETMEYECEK

MHP'nin Kürt sorunu çerçevesinde CHP ile asla müzakere etmeyeceğini belirten Bahçeli; "MHP, PKK'nın hain tekliflerini allayıp pullayıp kabul ettirmeye çalışan hiç kimseye boyun eğmeyecek, iradeli ve omurgalı tavrından ödün vermeyecektir. Bu durum ışığında partimizin sözde Kürt sorunu dahilinde CHP ile görüşmesi, bin yıllık kardeşliği sorun olarak gören sinsi tertip ve önerileri müzakere etmesi asla söz konusu olmayacaktır' ifadelerini kullandı.