CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi'nce Moda Khalkedon'da düzenlenen "Eğitimi Yeniden Düşünmek: Finlandiya Örneği" toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumartesi günü Halkalı'da "Alevi dedeleri yetiştirmek üzere bir okul açılacağına" ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Her okulun yararı vardır. Toplumu ileriye götürecek olan her eğitimin bu ülkeye yararı vardır" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, bugün bir gazetenin Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olaya yönelik manşetinin sorulması üzerine de "Hangi gazete atmış bunu? Sabah. Havuz medyası mı? Güldürmeyin insanı..." dedi.

Bir gazetecinin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili olarak MHP ile ortak çalışma yapıp yapmayacaklarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ortak bir çalışmaya gerek olmadığını belirterek, "Bir kamu görevlisi istifa ediyor, 'Ben bir partiden milletvekili adayı olmak istiyorum' diyor. Hakkı mı? Hakkı. İstifası yürürlüğe girdi. Tekrar yerine dönmek istiyor. Dönüşün kuralları, yasal düzenlemeleri vardır. Ona uyulması lazım ama ondan çok daha önemlisi etik kurallar vardır. Yani bir Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı bir siyasal partiye girdikten sonra, o partiye üye olduktan sonra tekrar ayrılıp eski görevine dönerse bu doğru değildir. Bunu doğru bulmayız, ahlaki değildir" diye konuştu.