CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağan kurultayında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'diktatör bozuntusu' kelimesini kullanmıştı. Daha sonra Erdoğan, bu kelime nedeniyle Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan CHP lideri geri adım atmadı ve, "Diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu diyeceğim tabi ki. Çünkü, dünyanın her yerinde diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu denir!" dedi.

Hakkında re'sen açılan soruşturma ve tazminat davasına ilişkin sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları yazdı:
“Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?
Savcılara talimat vermek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir. Sen anayasayı çiğnedikçe şeref ve namus kavramını sana hatırlatmaya devam edeceğim.
Diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu diyeceğim tabi ki. Çünkü, dünyanın her yerinde diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu denir!
Vatan uğruna şehit olan evlatlarımıza "kelle" diyen zat el üstünde tutulur; ben diktatöre "diktatör bozuntusu" derim, soruşturma açılır.
Türkiye, 13 yıldır yalanlarla yönetildiği için hükümet ve hükümet yancılarının gerçekleri duymaya tahammülü yok ama yılmayacağım!”