Partisi'nin Doğu Anadolu Bölgesi istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen CHP lideri, Yenişehir' AVM Kültür Merkezi'nde partilere hitap etti. Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerinde iktidar olmak için vatandaştan 4 yıllığına CHP'yi iktidara taşımalarını istedi. Kendisinin saraylarda oturmayıp, kul hakkı yemeyeceğini ve hırsızlara göz yummayacağını belirten Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Ben Türkiye'nin sorunları çözeceğim. Kendi sorunlarımı değil. Ben saraylarda oturmayacağım; Sarayda oturmak, benim için günahtır, israftır, haramdır. Ben vatandaş gibi evimde oturacağımı huzur içinde oturacağım. Ben öyle 10- 12 yıl yetki istemiyorum, 4 yıl istiyorum deneyeceksin ve göreceksiniz, bize güveneceksiniz. Bize güvenin, biz kul hakkı yemeyiz. Kul hakkına saygılıyız, biz haram yemeyiz. Haram yiyenden hesabını sorarız. Biz her kuruşun hesabını bu millete vermeyi onurlu görev kabul ederiz. Hesap vermekten korkmayız çünkü hesap vermek namuslu adamların işidir, düzgün adamların işidir. Hesap vermekten kaçınanlar bilin ki bu ülkenin hırsızlarıdır. Bunu da hepinizin çok iyi bilmesi lazım. Biz güçlü ülkeyiz. Bu ülke zengin, parası da var, pulu da var. Yeter ki siyasiler çalmasın, yeter ki hırsızlıklar yapılmasın. Her şeyimiz var.

Bizim iktidarımız döneminde birilerinin ayakkabı kutuları içinde dolar götürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı nasıl verdiysek haramilerin iktidarına karşı yeniden aynı savaşı vermek zorundayız. Bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinde 'kaçak sigara sattığı için üzüntü duyduğunu belirten bir vatandaşla yaptığı konuşmayı da gündeme taşıyarak, "Evine götürdüğün her lokma helaldir ve senin alın terinin hakkıdır. Hiç korkma, kaçak sat, kaçak sigara satmaya devam et arkadaşım, ben senin arkandayım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Bölge Toplantısı'nın yapılacağı salonda girişte il teşkilatının kurban etmek istediği boğayı ise kestirmedi.