CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yozgat'ta düzenlediği miting öncesi AK Parti Seçim Bürosu ve Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Yozgat Şehit Aileleri Derneği'nde dün Hopa'da Başbakan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin gittikleri illerde, ilçelerde özgürce propagandalarını yapmaları gerektiğini belirterek, "Hiçbir yerde hiçbir siyasetçinin şiddetle karşılaşmasını istemem, doğru da bulmam. Demokrasinin güzelliği, her türlü düşüncenin özgürce dile getirilmesidir. Bir siyasetçi bir yere geldiğinde eğer onun düşüncelerine tahammül edemeyip onu protesto ederken taş ve sopa gibi şeyler kullanıyorsanız bunlar doğru değil, bunu tasvip etmek mümkün değil" dedi.

Bu tür olaylarda dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim hoşumuza gitmeyen afiş veya pankartın açılması veya bunun bir şekilde sözlü olarak dile getirilmesi, özellikle güvenliği sağlayan güvenlik güçlerinin silahla, bombayla orantısız güç kullanarak karşı tarafı susturması şeklinde bir yapıya dönüşmemelidir. Burada daha dikkatli, daha düzenli davranmak gerekiyor. O olayda bir yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Fırsatım olursa Hopa'ya gideceğim. Bir polis arkadaşımız otobüsten düşmüş, yaralanmış, ona da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. O konuda milletvekili adaylarımızdan bilgi aldım, konuyla yakından ilgileniyorlar" diye konuştu.