CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eğer Türkiye'de ekonomi iyi yönetiliyorsa, işsizlik yoksa söz veriyorum ben de gidip AKP'ye oy vereceğim. Ama bu ülkede işsizlik varsa, yoksulluk varsa geçmişte AKP'ye oy verenler gelsinler bu kez CHP'ye'' dedi.


BAKIN, BİRBİRİMİZE DÜŞTÜK


Gebze'de bir kıraathanede işçilerle buluşan Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi.
- Diyorlar ki; 'Kaynak nerede?' Bu ülkede, kaynak var. Hakça bölüşürsek niye olmasın?

- Gençler arasında işsizlik yüzde 25'lerde. Eğer ekonomi iyi yönetiliyorsa, işsizlik yoksa, herkesin karnı doyuyorsa söz veriyorum ben de  gidip AKP'ye oy vereceğim. Ama bu ülkede işsizlik, yoksulluk varsa, çiftçi ürününün bedelini alamıyorsa geçmişte AKP'ye  oy verenler gelsinler bu kez CHP'ye. '' 

- Geçmişte Alevi, Sünni, Türk, Kürt, başı örtülü diye ayırdılar. İnsan insandır. İnsanları ayırdılar, kendileri palazlandılar. Bakın hepsinin altında ne araçlar var. Ne oldu? Birbirimize düştük.


TUZAĞA DÜŞMEYELİM MESAJI


- Dedelerimizin mezarı Çanakkale'de yan yana yatıyor. Onlar kavga mı etti? Ortak düşmana karşı mücadele ettiler. Tuzağa düşmeyelim. Allah ile kul arasına kimsenin girmeye yetkisi var mı? Kim kimin  daha fazla Müslüman olduğuna karar verebilir? Kimin elinde böyle bir terazi var?

- Yüzlerce okulumuz var, öğretmen yok. Vekil öğretmenle eğitim devam  ediyor. Dışarıda da öğretmen var atanamıyor. Böyle garip bir şey olur mu?


Büyükelçi ataması tam bir skandal


- CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde yapılan görev değişikliğini eleştirdi:  Tam bir skandal. Bir ülkeye büyükelçi atayacaksınız, altı ay sonra görevden alacaksınız. Bunun bir örneği var mı?