CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün NTV’de Nermin Yurteri, Nilgün Balkaç, Can Dündar ve Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı...

TSK SOĞUKKANLI OLSUN

Kılıçdaroğlu, Orgeneral Balanlı’nın tarikat soruşturmasıyla ilgili tutuklandığı ve TSK’nın infial içinde olduğu yönündeki iddialar sorulduğunda, “İktidar tarafından programlanıp yürürlüğe konmuş olabilir. Asker tepki versin ve mağdur edebiyatı yapalım mantığı olabilir. TSK tepki vermesin, AKP yine mağdur edebiyatı yapacak. TSK’dan isteğim tepki vermeyin, soğukkanlı olarak izleyin. Adalet er ya da geç AİHM’de de olsa tecelli edecektir ve haklılık ortaya çıkacaktır” yanıtını verdi.

TATBİKATI KİM YAPACAK

Ege Denizi’ndeki iki tatbikatın iptalinin tepki olup olmadığıyla ilgili soruya da Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: “Tatbikatı yapacak komutanlar yok herhalde. Gelenekselse yapılmalı. Asker savaşa hazır olmalı. Ama tatbikatı yapacak komutanlar yoksa, içeridelerse, o zaman zaten yapamazsınız.”

EVREN’İN İFADEYE ÇAĞRILMASINA KARGALAR BİLE GÜLER

“Bunlardan hangisi işkence gördü; biz gördük, 12 Eylül ürünü parti hesap soracakmış” diyen Kılıçdaroğlu, “Evren ifadeye çağrılmış, kargalar bile güler. 12 Eylülcülere zaman aşımı işlemesin diye yasa önerisi getirdik AKP’nin oylarıyla reddedildi. Ben bunlara güvenmiyorum, samimiyetlerine de inanmıyorum” ifadelerini kullandı.