Kılıçdaroğlu saat 18.00'de, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli kahramanlarından, Türkiye'nin ilk Adalet Bakanı, Türkiye'nin ilk iktisat kongresini toplayan ve Bozkurt-Lodus davasıyla ünlenen Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt adına yaptırılan parkı ve heykeli açtı. Heykelin açılışına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Aydın Milletvekilleri, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Mahmut Esat Bozkurt'un kızı Gün Tekand Bozkurt ve çok sayıda partili katıldı. Buharkent Efeler Derneği'nin folklor gösterisinin ardından konuşan Gün Tekand Bozkurt, "Babasının isminin parka verilmesi ve bu park içerisinde heykelinin yapılmasının kendisinin gururlandırdığını belirterek, gösterdiği vefa örneğinden dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e ve açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, "Güvercinli Park ile Kuşadası'nın kurtuluş savaşı kahramanlarından, Türkiye'nin ilk Adalet Bakanı, Bozkurt-Lodus davasıyla Türkiye'nin uluslararası arenada tanınmasına yol açan ve Türkiye'nin ilk iktisat kongresini toplayan hemşerimiz Mahmut Esat Bozkurt'un ismini taşıyan parkın ve heykeli vefa etkinlikleri kapsamında hizmete açıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, açılışta yaptığı konuşmada, "Kuşadası'nın kurtuluş gününde Kuşadası'nda olmaktan son derece mutluyum. Biz genlerimizi Kuvayi Milliye'den aldık, bizim geçmişimizde Mahmut Esat Bozkurtlar var. Onun için çok mutluyum. Bu ülkeye adaleti getiren, hukukun üstünlüğünü getiren ilk Adalet Bakanıdır. Mahmut Esat Bozkurt'un dönemindeki yasalara baktığınızda evrensel hukuku görürsünüz. Onun döneminde hapishanede milletvekili olmaz. Biz bu anlayışı yaşatmak için mücadele ediyoruz. Mahmut Esat Bozkurt dönemi, yoksullara para toplayıp, hortumlayanlardan hesap sorulma dönemiydi. Onun döneminde hukukun üstünlüğü vardı, üstünlerin hukuku yoktu. O dönemde Adalet Bakanları ülkeye adalet dağıtanlardan seçilirdi. Adalet bakanları soruşturmayı yapan savcıları görevden almazdı. Savcıların arkasında kapı gibi dururdu. Bugünkü Adalet Bakanlarının sadece isminde Adalet var. Yargının siyasi otoriteye bağlılığını savunan Adalet Bakanı değildir. Bunlar bizim vicdanımızda hiçbir zaman adalet bakanı değildir. Mahmut Esat Bozkurt, Mustafa Kemal'in Adalet Bakanıdır. Mustafa Kemal'in Adalet Bakanı olmak kolay değildir" dedi.

Konuşmaların ardından, Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan Mahmut Esat Parkı ve Heykeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Mahmut Esat Bozkurt'un kızı Gün Bozkurt Tekand tarafından hizmete açıldı.
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan Güvercinli Park'a gitti. Kılıçdaroğlu, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile birlikte içerisindeki çay bahçesinde 50 kuruşa çay satılan çay bahçesi de bulunan Güvercinli Park'ın açılışını gerçekleştirdi.