CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tansu Çiller'in siyasete yeniden dönme açıklaması ile ilgili yorum yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bunlar tamamen beyhude arayışlar" sözlerini kullandı

EXPO 2021 Hatay açılışına katılmak üzere Hatay'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, program bitiminde Sözcü muhabirine özel açıklama yaptı.

Seçim kanunu teklifindeki değişiklikle ilgili düşünceleriniz neler?

*Gitmemek için bir koltuk merakı var iktidarın. ‘Acaba koltuğumuzu nasıl koruruz’ diye bir arayış içindeler.

*Seçim yasası bu yüzden değiştiriliyor. Çok fazla eleştirmiyorum çünkü ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet bunları gönderecek.

*Çünkü artık yeter. Derler ya ‘bıçak kemiğe dayandı' diye, millet artık o noktaya gelmiş durumda. Mutfaklarda yangın var. Gidin çiftçilere, esnafa, sanayiciye, otobüs – taksi şoförüne…

*Yani toplumun her kesimine, her katmanına gittiğinizde sadece şikayet dinliyorsunuz. Bu şikayetlerden Türkiye'den arınması lazım…

*Onun için de bu iktidarın demokratik yollarla gitmesi, yeni bir anlayışın gelmesi lazım. Hepimizin rahat bir nefes alması lazım…

Seçim yasasındaki değişiklik muhalefetin işini zorlaştırır mı?

*Bizim işimiz halka. Halka gideceğiz. Var olan karamsar atmosferi nasıl düzelteceğimizi anlatmamız gerekiyor.

*Yeni yol haritamızı, demokrasiyi, özgürlükleri, çiftçinin esnafın nasıl kazanacağını, derin yoksulluğu nasıl gidereceğimizi, diğer ülkelerle nasıl barışacağımızı, misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine nasıl huzur içinde gönderebileceğimizi anlatmamız lazım.

*Biz bunları anlattığımız zaman zaten geniş kitleler bir şekilde ikna oluyorlar. Birbirimize bunları anlatmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin bir değişime, dönüşüme ihtiyacı var.

*Barışmaya, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin helalleşmeye ihtiyacı var. Artık kavgadan bıktık.

*Yeni bir atmosfer, güzellik istiyor herkes. Türkiye; güzeli cennet gibi bir ülke… Bu cenneti illa cehenneme mi çevirelim? Hayır.

*Biz bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi herkesle kucaklaşacağız.

Tansu Çiller'in siyasete dönüşünü nasıl değerlendirirsiniz?

*Yani ne yaparlarsa yapsınlar. Tansu Hanım mı olur başka birisi mi olur bilmiyorum. Bunları ben yapay gündem olarak kabul ediyorum.

*‘Acaba biz Millet İttifakı'nı nasıl olur da iktidara taşımayız?' bunun arayışı içindeler. Bunlar tamamen beyhude arayışlar.

*Millet kararını vermiş vaziyette. Sandığı bekliyor. Herkes diyor; ‘biraz sabır.' Sabrediyorlar. Gelecek ve milletimiz kararını verecek. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum.

Cumhurbaşkanı adayı Millet İttifakı'nın mı adayı olacak CHP'nin mi?

*Cumhurbaşkanı adayımızı Millet İttifakı'nın liderleri belirleyecekler. 6 lider bir aradayız, 6 lider beraber, 6 lider Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek ve 6 lider de hep birlikte adayımızı destekleyeceğiz.