CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'den Buharkent'e geçerken Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne uğrayıp seçim başarısı nedeniyle Başkan Özlem Çerçioğlu'nu kutladı. Kılıçdaroğlu, "Verdiğiniz güzel hizmetlerin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak süreceğine inanıyorum, güveniyorum" dedi. Kılıçdaroğlu ardından pazar günü yenilenecek yerel seçim öncesi Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde pazaryeri meydanında miting yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingte CHP Buharkent Belediye Başkan adayı Hüsamettin Başoğlu için seçmenden destek isteyen Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun CHP'li olduğunu vurgulayarak, 'Birliği bozmayın' mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bu kentlerin vicdanına sesleneceğim. 12 yıldır size pek çok vaat yapıldı. Şimdi söylüyorlar 'şunu yapacağız bunu yapacağız'. Yapacaksan 12 yıldır neden yapmadın? Kim bu ülkeye hizmet etmişse benim başımın üstünde yeri var. Biz Aydın'da önce belediyeyi aldık. Aydınlı baktı Özlem başkan çalışıyor. Oyunu artırarak yine başkan oldu. Hizmet veriyor çalışıyor emek harcıyor. Şimdi onun bir sözü var. Buharkent'i Aydın'ın incisi yapacak. Hizmetin şöyle bir özelliği var. Eğer bir birlik ve bütünlük varsa oraya hizmet gelir. Biz birliğin bozulmasını istemiyoruz. Hep beraber çalışırlarsa birlikten güç doğar. Yetki verin. Bir başkan adayı var. ODTÜ mezunu. Eğitimli hizmet vermek istiyor. Anakent belediye başkanı ile uyum içinde çalışmak istiyor. Büyük bir zenginliğimiz var. Yerin altı da üstü de zengin. 'Ali şöyle yaptı Veli böyle yaptı' onların tamamını bir kenara bırakıyoruz. Biz Buharkent'i nasıl gerçek anlamda ayağa kaldırırız. Söz veriyorum. Adayımızı seçeceksiniz ve ben buraya kahve içmeye geleceğim."

'KİMSE BİZE 'KUL HAKKI YEDİNİZ' DİYEMEZ'


Kılıçdaroğlu, konuşmasında belediye başkanlarının her kuruşun hesabını verdiğini söylerek, şunları söyledi:

"Belediye başkanı namuslu olacak. Her kuruşun hesabını size verecek. Ne kadar para toplandı nereye harcandı. Bizim hakkımızda herkes bir şeyler söyleyebilir ama kimse bize 'siz kul hakkı yediniz' diyemez. Gerek adayımız gerek büyükşehir belediye başkan adayımız her kuruşun hesabını verir. Makamına oturup kapıyı kapatmayacak. Halkın arasına girecek. Sabah gidip esnafın çayını içecek. Belediye bürokrasisi sorun yaratmayacak. Onun takipçisi ben olacağım ve sizin topuklu efeniz olacak. Ben buraya 'O şunu yaptı öbürü bunu yaptı' diye politika yapmaya gelmedim. Sizden istediğim şu siz Buharkent'e hizmetin gelmesini istiyorsanız sadece Özlem Hanım katkı vermeyecek diğer belediye başkanları da katkı verecek. Pazar günü sandığa gideceksiniz. Alacaksınız elinize mührü altı okun üstüne basacaksınız ve başkanı seçeceksiniz. Kadının eli bir yere değerse orada güzellik olur orada temizlik olur. İspatı mı Aydın'a bakın her şey çok güzel. Biz barış istiyoruz. Beraber çalışmayı beraber üretmeyi hakça bölüşmeli huzurlu bir toplum geleceğe güvenle bakan bir toplum demektir. Biz bu amaçla yola çıktık."

'PARAYLA OY SATIN ALMAYIZ BİZ'

Kılıçdaroğlu, bir partilinin "Parayla oy satın alıyorlar" diye seslenmesi üzerine şöyle konuştu:

"Parayla oy satın almayız biz. Bizim öyle bir geleneğimiz yoktur. Birileri para dağıtır biz milletin hür iradesine saygı gösteririz. Vatandaşımız gider oyunu verir. Ben buraya geldim. 12 yıl size söz verildi gereği yapılmadı. Bir de deneyin bakalım. Yeni bir belediye başkanı deneyin. Sözün arkasında adam gibi duruluyor mu durulmuyor mu? Buharkent'i iki yıl içinde dünyası değişecek. Burayı yeniden inşa edeceğiz. Buraya huzuru emeği, alın terini getireceğiz. Avrupa'da pek çok ülkede kadına seçme ve seçilme hakkı verilmezken kadına seçme ve seçilme hakkı veren CHP'dir. Kadınların siyasete girmesini istiyorum. Kadınların siyasete girdiği bir tolum uygar toplum olacaktır. Yolsuzluklar olmayacaktır."

Yine bir vatandaş, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Almanya'da ne yapıyorsunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Almanya'yı biliyorum. Orada örgütleniyoruz ama şimdi Buharkent'teyiz" yanıtı verdi.

MHP KAZANMIŞ, AKP İTİRAZ ETMİŞTİ


Mitingin ardından CHP'nin adayı Hüsamettin Başoğlu'nun sınıf arkadaşı Tolga Çandar konser verdi.

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde 30 Mart'ta yapılan seçimi, MHP'nin adayı Yusuf Vural, AKP adayının önünde 7 oy farkla kazanmıştı. Seçimin, AKP'nin itirazı üzerine yenilenmesine karar verildi. Pazar günü 9 bin 375 seçmen 38 sandıkta oy kullanacak.