Ankara'da düzenlediği toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, üniversite gençlerinin makul şüphe uygulamasından kaygı duyduğunu belirterek "Makul şüphe dolayısıyla bizler gözaltına alınabiliriz, tutuklanabiliriz dolayısıyla bu üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak kullanılabilir. Bu konuda derin kaygılarımız var, diyor üniversite öğrencileri. Bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağımızı da üniversite öğrencisi arkadaşlarıma aktarmak isterim" dedi.

"MAKUL ŞÜPHE DOLAYISIYLA BİZLER GÖZALTINA ALINABİLİRİZ"

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yargı paketi içerisinde yer alan makul şüphe uygulaması hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Parlamentodan geçen, sanıyorum önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacak olan yasal düzenlemeden duyulan kaygı; makul şüphe dolayısıyla bizler gözaltına alınabiliriz, tutuklanabiliriz dolayısıyla bu üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak kullanılabilir. Bu konuda derin kaygılarımız var, diyor üniversite öğrencileri. Biz de bu arkadaşlarımıza hak veriyoruz. Bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağımızı da üniversite öğrencisi arkadaşlarıma aktarmak isterim" ifadelerini kullandı.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN OY BİRLİĞİYLE PARLAMENTODAN YASA ÇIKARALIM"

Gençlerin sorunlarını dinleyen ve üniversite gençlerinin dile getirdiği 15 sorun için siyasi liderlere çağrıda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim ortaya konan sorunları çözme konusunda ortak irade sergilememiz lazım. 15 konu bir siyasal partinin sorunu olmaktan çok bir ülkenin sorundur. Buradan Ahmet Davutoğlu'na, Devlet Bahçeli'ye, HDP'nin Genel Başkanı Demirtaş'a açık çağrıda bulunuyorum. Bu 15 konu üzerinde gençler, görüşünü beyan ettiler ve biz onların görüşlerini kabul ettik. Sizler de bu görüşleri kabul ediyorsanız eğer bu sorunlar bizim ortak sorunlarımız diyorsanız siyaset üstü bir araya gelelim. Bu sorunları çözmek için parlamentodan yasa çıkaralım. Hatta bu yasayı oy birliğiyle çıkaralım. Gençlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olalım. Onlar siyaset olarak bizi sorumlu görüyorlar. Biz sorumluysak ki sorumluyuz o zaman sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız" diye konuştu.

"SEÇİMLE GELEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR VE BAŞARIYLA GÖREVİNİ YAPIYOR"

Şişli Belediye Başkanının zorla istifa ettirilmeye çalışıldığına yönelik iddialar sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimle gelen bir belediye başkanı var ve o da görevinin başında. Başarıyla da görevini yapıyor. Söyleyecek başka bir şey yok" diye yanıt verdi.