CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday tanıtımı için Ankara'dan karayolu ile Samsun'a giderken Çorum'da partililer tarafından karşılandı. Karşılama törenine CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve partililer katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kolluk kuvvetleri yönetmeliği değişikliğinin Danıştay tarafından iptal edilmesi ve yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yönetmeliği iptal edilmesi hukuk devletinin gereğidir. Herkes yargı kararlarına saygı duymak zorundadır. Eleştirilebilir ama gereği yerine getirilmek zorundadır. Önceden hırsıza haber verecekseniz diye demokratik bir ülkede düzenleme yapılmaz. Danıştay da böyle söylüyor zaten. İktidar ne diyor; efendim bana haber ver, ben hırsıza haber vereceğim. Ondan sonra polisler gidip arama yapsınlar. Böyle bir düşünce olmaz. Bu insanın aklıyla alay etmek demektir. Zaten bu iktidar insanlarla alay etmeye başladı. Doğru bir uygulama olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bereket versin, Danıştay dedi ki; bunu yapamazsınız. Şimdi gereğini yapmak zorundalar. Nereye gider? Ülke iyi yönetilmiyor, tutarlı yönetilmiyor. Sayın başbakan bağırdığı sürece gerginlikler artar, niye bağırıyor başbakan ? Hırsızları korumak için bu kadar bağırmaya gerek yok. Emin olun susarsanız ülke rahat edecek. Her 10 dakikada bir bir bakıyorsunuz bağırıyor. Niye bağırıyorsun sayın başbakan ? Polis, savcı neyin peşinde, hırsızın peşinde. Sen neyin peşindesin, savcının ve polisin peşindesin. Böyle devlet yönetimi olmaz. Yazık günahtır, bu ülkeye. 90 yıllık birikimi var bu ülkenin. Parlamento konusunda, devlet yönetimi konusunda, güçler ayrılığı konusunda zaman zaman sorunlar yaşandı. Ama her seferinde demokrasi biraz daha güçlenerek yoluna devam etti."

'YARGININ GÖREV YAPMASINI KİMSE ENGELLEMEMELİ'

İlk kez Türkiye’de demokrasi alanında ciddi kırılmalar olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güçler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alındı, hukuk ayaklar altına alındı. Başbakan aklını başına alsın. 'Her şeyi ben yaparım' diye demokraside bir kural yoktur. Güçler ayrılığı vardır. Güçler dengesi vardır, kimse yargıya müdahale etmesin. Dediğim gibi yargı eleştirilebilir, kararlar eleştirilebilir, o ayrı bir şey. Ama yargının görev yapmasını kimse engellememeli. 'Ben yürütme organın başıyım, ben bunu engellerim', onlar yürütme organının başını başka bir anlamda anladılar. Ben yürütme organıyım, ben de yürütme organını başıyım, doğru sen yürütme organı başısın ama o yürütme senin anladığın anlamda yürütme değil. O devleti yönetmedir. Cebi doldurma değil. Onlar cebi doldurma olarak düşündüler ve öyle karar verdiler. Umarım önümüzdeki günlerde ayrıntılar daha net ortaya çıkar, dosyalar daha net ortaya çıkar. Yeter ki engel çıkarmayalım, bakalım bu rüşvetin ve yolsuzluğun boyutu nereye ve kime kadar gidiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan "Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonun sonu kime ve nereye kadar giderse gitsin bunun takipçisi olacağız" sözünü beklediğini belirterek, "Böyle bir cümle bekliyorum. Eğer yüreği varsa" dedi.