Seçim yaklaştıkça liderlerin meydanlardaki polemiği sertleşiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden 11 gün önce Yozgat, Tokat ve Kastamonu’da seçmenlerin önüne çıktı. CHP lideri miting alanlarındaki konuşmalarında ve gazetecilere yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında söylediklerine cevap verdi.

DİZ ÇÖKMEDİM: Hiçkimsenin önünde diz çökmedim, emir ve talimat almadım, hiçkimseye de diyet borcum yok, minnet borcum yok. O yüzden eğer talimat alacaksam, Türk milletinden, sizden alacağım talimatı. Benim yandaşlarım yok, varsa sadece ve sadece vatandaşlarım var. Yandaş yok, vatandaş var. Hedefimiz, vatandaşın güçlü olmasıdır, zengin olmasıdır, vatandaşın aşının, işinin olmasıdır. Eğer siz vatandaşı perişan etmişseniz, kredi kartı bataklığına soktuysanız, çiftçi perişansa, şeker pancarı fabrikaları kapanıyorsa, binlerce mağdur yaratıyorsanız, buna kim ’Dur’ diyecek. Ben yola çıktım, bunlara ’Dur’ demek için gücümü sizden alıyorum. Yetki verin, güç güç verin burayı da ayağa kaldırayım.

YALAN YOK:
Siyasete atılırken söz verdim. Bu millete yalan söylemeyeceğim. Aleyhimde de olsa her yerde, her ortamda doğruları söyleyeceğim, kararlıyım. Yozgat’a fazla gelmedik. Bir vatandaşımız yolda ’Yeteri kadar gelmediniz, derdimizi yeteri kadar dinlemediniz’ dedi. Haklısınız. Bundan sonra Yozgat’a daha fazla gelecğğim, daha fazla derdinizi dinleyeceğim.

KİM MEMNUN: Peki Allah aşkına işçi, çiftçi emekli, işsizler memnun değil, kadınlar memnun değil. Bu düzenden kim memnun? Bu düzenden hortumcular memnun, milletin cebini hotumlayan memnun. Hortuma son, halka hizmete devam. Milletin zenginleşmesine devam. Çiftçi için söylüyorum; Traktöre konulan mazotun litresi 1.5 lira olacak. Hemen itiraz ediyorlar. Mazotun dışarıdan geldiği doğru, rafineride işlendiği doğru, rafineri sahibinin, dağıtım şirketinin, benzin istasyonunun kar payı doğru. Ben mazotu 1.5 liradan, devlet zarara uğramadan vereceğim. Rafineri zarara uğramıyor, kar dahil 1.5 liradan çiftçiye vereceğim. Nasıl oluyor da 3.5 liradan veriyorlar. 1 lirası KDV, 1 lirası ÖTV. Hepsi dahil mazotu 1.5 liradan vereceğim. Çiftçi dışında mazotu düşük fiyatla gemiciye, yatı olanlara veriyorlar. Peki çiftçinin günahı ne?

KABUS GÖRÜYOR: Sayın Erdoğan’ın konuşmalarına bakınız. Sabah, öğlen akşam, öğleden sonra Kılıçdaroğlu. Akşam yatıyor Kılıçdaroğlu, rüya görüyor Kılıçdaroğlu. Kan ter içinde uyanıyor, bakıyor ki evde Kılıçdaroğlu yok rahat ediyor. ’Yav Kılıçdarolğu dedik ama sanal bu adam’ diyor. Evde bulamadık. Sayın Erdoğan’a çağrım var: Her demokratik ülkede, liderler televizyolara çıkarlar, adam gibi konuşurlar. Ben sorarım o cevaplar, o sorar ben cevap veririm. ’Gelir mi Recep Tayyip Erdoğan, gelir mi? Sayın Erdoğan, Kemal kardeşinizin karşısına gelebilir mi?

YOZGAT VALİSİ:
Ya adam gibi Valilik yap ya da istifa et il başkanlığı yap.

EDEP ÜSLUP YOK: AKP’nin son kullanma tarihi 12 Haziran 2011 olsun diyorlar, katılıyor musunuz? Söz mü? Samimi söylüyorum Recep Bey’in yine ezberleri bozulacak. Ne yapacağız bilmiyorum. Bugün İstanbul’da konuşmuş, bütün küfürleri yapmış. Ne yapayım. Kendisini tanımlamış. Diyorum ki siyasette bir edep olur, siyasette bir üslup olur, siyasette küfür olmaz. Bakın yolda gelirken benim posterlerim de vardı, Recep Bey’in posterleri de vardı. Ne kadar güzel barış içinde, güzellik içinde, demokrasi içinde seçime gidiyoruz. Biz güzellikten yanayız. Demokrasiden yanayız, özgürlükten yanayız, insan haklarından yanayız, kadın erkek eşitliğinden yanayız. Allah aşkına bu küfür ne? Siyasette küfrün yeri var mıdır? Siyasette küfür yapılır mı? Birisinin bu Recep Bey’e ders vermesi lazım. O dersi kim verecek? Elbette ki siz vereceksiniz. Demokrasilerde dersi halk verir.