Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP ve MHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ölümleri çok seviyorsanız, gidin dağlara yurt dışına gidecek teröristlerin önünü kesin. Öyle bir tezgah kurmuşlar ki terörle korkutup siyaseti dizayn ediyorlar. Korkutup bölgeyi dizayn ediyorlar. Kimse kusura bakmasın biz o tezgahı bozarız" diye konuştu.

CHP'li Kamer Genç'in TBMM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Bir müsvedde tarafından bakanımıza bir eşe bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu edepsizliği şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Edepsiz özür dileyeceğine nasıl bir seviyesizliğin içinde olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

"MİLLETİM KILIÇDAROĞLU'NU BAŞBAKAN YAPMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Erdoğan, "Yalancıdan başbakan olmaz demiş. Onun için de milletim Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaz, sadece edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan da başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar izahı kaybetmiş birine kol kanat gerenden başbakan olmaz" diye konuştu.

"SENDİKALARDAN İNATLAŞMA DEĞİL ANLAYIŞ BEKLİYORUM"


Dün akşam sendikaların genel başkanlarıyla bir araya geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Artık bazı komplekslerin aşılması gerekiyor, kendilerine ifade ettim, Kaldı ki Taksim'de yayalaştırma çalışmaları var. Yapılacak törende Allah göstermesin provokatif eylem neticesinde bir kişinin ölümüne dahi dayanabilir misiniz diye sordum. Siz niye Kazlıçeşme'de yapmıyor sunuz? Buna müsait bir yer. Sadece bu tür mitingler için iki alan yapıyoruz. Dün akşam kendilerine söyledim. 30 yıl 1 Mayıs törenleri yapılamazken illa da Taksim diyorsanız, AK parti iktidarına karşı yapıyorsunuz anlaşılır. Gidin karanfilinizi koyun, Kazancı Yokuşu'nda anma yapın. İçişleri Bakanlığı her türlü tedbiri alacak ve alana girişine yapılmasına izin vermeyecek kutlamaya izin vermeyecek. Kazancı yokuşunda açıklamaya tamam. Ama miting yapma noktasında Kazlıçeşme açık. Sendikalardan inatlaşma değil anlayış bekliyorum" dedi.

"BİZ ERİTMEDİK ÜSTÜNE KOYDUK"

Konuşmasında Kılıçdaoğlu ve Bahçeli'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak isterim. Bu ülkede bilip bilmeden konuşanı başbakan yapmazlar. On yıllarca alın terinin istismarı yapıldı. Asgari ücrette yüzde 66 artış var. Biz eritmedik üstüne koyduk. Emeğin hakkını vermek işte budur. İşçinin işçi emeklilerinin maaşları erimedi erimeyecek. Bahçeli esip gürlüyor, işçiyi memuru ümüğüne kadar sıktınız. Biz slogan atmadık, iş ürettik. Çalışanlar emeğini karşılığını alsın diye samimi gayret içinde olduk. Esnafımız Halk Bankası'ndan yüzde 47 ile faiz alıyordu. Şimdi 5-7 aralığında" diye konuştu.

"ÖLÜMLERİ ÇOK SEVİYORSANIZ, TERÖRİSTLERİN ÖNÜNÜ KESİN"


Çözüm sürecine değinen Başbakan Erdoğan, "Elinizi vicdanınıza koyun. Çok ağır bedeller ödedik. Kundaktaki bebekten 90 yaşındaki ninelere kadar nice hayatın solduğuna şahit olduk. Eskişehir'de Akil insan heyetine şehit babası 'Biz yandık başkası yanmasın. Keşke 2004'te bitseydi de yavrumuz yanımızda olsaydı' diyor. Şehit babasını dileğinin gerçek olması için gece gündüz çalışıyoruz. Aylardır bir tek çocuğumuz terör nedeniyle hayatını kaybetmedi. Ey CHP ey MHP neden bu kadar rahatsızınız? Bu kan sevdası ne? Ölümleri çok seviyorsanız, gidin dağlara yurt dışına gidecek teröristlerin önünü kesin. Öyle bir tezgah kurmuşlar ki terörle korkutup siyaseti dizayn ediyorlar. Korkutup bölgeyi dizayn ediyorlar. Kimse kusura bakmasın biz o tezgahı bozarız. O telaş içinde birbirlerine sarılıyorlar. CHP, MHP, TKP işçi partisinin kucağında zırıl zırıl ağlıyorlar. Terör son sığınaklarıydı. Onları kaybediyorlar dertleri bu" dedi.

"KAYIŞI KOPTU DEMİŞTİM ŞİMDİ FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ SAVRULUYOR"


Başbakan Erdoğan, "Bahçeli, İşçi partisi ile ittifakımız yok diyemiyor. Perinçek'i çok mu özledin ? Ne yapacaksın fotoğraf mı çektireceksin. Çok arzu ediyorsan Perinçek'in Bekaa vadisindeki fotoğrafına kendini monte et. Biz bu ittifaklar karşısında geri adım atmayız. Kardeşliği egemen kıldığımız gibi temiz siyaseti de egemen kılacağız. Kan sevdalılarının hangi amaçlara hizmet ettiğini iyi biliyoruz. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli savaşın kazananı olmaz. Şerefli barışın kaybedeni olmaz. Kan kanla yıkanmaz. bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kazananı inşallah milletimiz olacaktır. Bahçeli 'BOP' un başkanı diyor. İnanın gazeteciler 'BOP' nedir diye inanın bilmez. MHP yerinde sayıyor. Bahçeli 'sipariş üzerine anketler yapılıyor' diyor. Bahçeli ne yapacağını bilemez halde. Kayışı koptu demiştim şimdi freni patlamış kamyon gibi savruluyor. Ben yine hodri meydan diyorum" diye konuştu.

"SEN KENDİNDEN HABER VER"

Başbakan Erdoğan, "Bahçeli dünürümü ihya ettiğimi söylüyor. Bir tanesinin taksisi var onunla kazanıyor. Bir tanesi gazeteci yazardır. O da benim için abimdir. Kitaplarıyla ne kazandıysa öyle kazanıyor. Bir tanesi inşaat mühendisi. Sen kendinden haber ver. CHP'de sicili bozuk vekili İstanbul'da gökdelenlerde oğullarımın dairesi olduğunu söylüyor. İddiasını ispat edemezse yalancıdır, namerttir. Çünkü onun Kadıköy'de ne iş yaptığını herkes iyi bilir" dedi.

AKİL İNSANLAR HEYETİ

Başbakan Erdoğan, "Akil insanlar heyetini bazı çalışmaları tahrik boyutuyla yansıtılsa da çok güzel kucaklaşmaları aktarıyorlar. Son derece temkinliyiz, tedbirliyiz. Sabotajlara karşı teyakkuz halindeyiz. Şiddetin son bulması için son derece gayetliyiz. İnşallah bu baharın geri dönüşü olmayacak. Her meselemizi çözerek geleceğe ilerleyeceğiz" diye konuştu.

"BATIDA NE VARSA DOĞUDA OLACAK"

Başbakan Erdoğan, "Üçüncü köprünün temeli atılacak. Yassıada hatıralarda demokrasi ve özgürlükler adası olacak. Türkiye için ses getirecek önemli bir proje olacak. Ankara-İstanbul hızlı treni 29 Ekim'de açılacak. 100 milyon kapasiteli İstanbul havalimanının ihalesini yapıyoruz. İhaleden sonra temel atma hazırlıklarına girişeceğiz. Muhalefet nelerle meşgul ortada. Yüksekova ve Şırnak havaalanının açılışını yapacağız. 10 yıl önce Şırnak'a havaalanı yapılacak dense inanır mıydınız? Şimdi bunlar yapılıyor. Batıda ne varsa doğuda olacak. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklar altına aldık" dedi.