CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Aylardır emniyet müdürü yok. Merak ediyorum faturayı kime çıkaracaklar? Yine vatandaşa mı çıkaracaklar? Ben atayacaktım işte şu engel oldu. Kim engel oldu size? Açıkça millete açıklayın. Ben emniyet müdürü atayacaktım şu engel oldu. Beraber engel olan kişinin üstüne yürüyelim.

Ben sizin iradenize destek vermek istiyorum eğer Türkiye'yi yöneteceksiniz. Halkın oyu ile geldiniz saygı duyuyoruz. Tek başına yönetiyorsunuz saygı duyuyoruz ama bu ülkeyi bilgi ve birikim ile yöneteceksiniz.

BÜTÜN ÜLKELERİN GİZLİ SERVİS AJANLARI TÜRKİYE'DE AT KOŞTURUYOR

Öyle bir noktaya geldik ki bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye'de at koşturuyor. Nasıl bir ülkedir, nasıl bu hale gedik ki. Her yerde bunları görebiliyoruz. Her bölgede nasıl, neden oluyor?

ALMANYA, AMERİKA FRANSA, RUSYA, JAPONYA'DA OLMAYAN BİR OLAY NEDEN TÜRKİYE'DE OLUYOR?

Almanya, Amerika Fransa, Rusya, Japonya'da olmayan bir olay neden Türkiye'de oluyor? Bütün gizli servislerinin rahat çalışabilecekleri, arzularını hayata geçirebilecekleri alan mıdır Türkiye? Böyle bir yönetim boşluğunu Türkiye kabul edemez, etmemelidir."

"HEPİMİZİN ÜZERİNDE ANLAŞACAĞI BİR KONU OLMALI. TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada hükümeti eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: Hepimizin üzerinde anlaşacağı bir konu olmalı. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı ortak, dik ve onurlu mücadelemizi sergilemek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman bu ülkede huzur içinde yaşayabiliriz.

ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA CHP OLARAK YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ

Bu konuda üzerimize düşen ne varsa CHP olarak yerine getirmeye hazırız. Bunu her ortamda ifade ettik. Terör kandan beslenen bir dünya görüşü bu ayrımı yapmaz. Terörü he birlikte kınayarak ortak tavır almalıyız. Her terör olayından sonra TV'lerin karşısına geçtim, terörü bitirmek için iktidara şu çağrıyı yaptım: Bizden ne istiyorsanız her türlü desteği vermeye hazırız. Defalarca söyledim. Açık çek veriyoruz size. Yeter ki bu ülkede terörü birlikte bitirelim. Neden acıyı ve göz yaşını günlük yaşamımızın bir parçası haline getirelim? Bunu her ortamda ifade ettim.

BİZİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRİN TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ" DEDİLER

7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Çıkıp meydanlarda "bizi tek başına iktidara getirin terörü bitireceğiz" dediler. Terör bitti mi? Bırakın bir bölgede olmayı Türkiye sathına yayıldı. Ne oldu da terör Türkiye'ye yayıldı? Bunu her vatandaşımızın sorması lazım.

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRIM ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜNÜ SEN ATAYAMIYORSAN BANA SÖYLE

Hükümetsiniz devleti yöneteceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliğinden siz sorumlusunuz. Aylardır Ankara'ya Emniyet müdürü atayamayan bir siyasal iktidar, Türkiye'yi, terörü engelleyebilir mi? Sayın Davutoğlu'na açık çağrı yapıyorum; sesleniyorum. Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan, önünde engel varsa, bana söyle kardeşim. Beraber olalım emniyet müdürünü atayalım kimi istiyorsanız. Emniyet Müdürü'nün olmadığı bir Başkent düşünebilir misiniz? Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti terör dolayısıyla.

SORUMLUSU? BİZİM MAHALLEDEKİ BAKKAL, ALIŞVERİŞE GİDEN VATANDAŞ DEĞİL

Kim bunun sorumlusu? Bizim mahalledeki bakkal değil. Alışverişe giden vatandaş değil. Kim bunun sorumlusu. Dünyanın her yerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır.

SORUMLUSU? BİZİM MAHALLEDEKİ BAKKAL DEĞİL. ALIŞVERİŞE GİDEN VATANDAŞ DEĞİL

Sayın Davutoğlu'na açık çağrıda bulunuyorum siz töhmet altında kalıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz imajı sizin yakanıza yapıyor. Görevini, gereğini yapamayan, Ankara'ya bir emniyet müdürü bile tayin edemeyen bir kişiyi eğer siz yanınızda tutarsanız, ona sorumluluk vermezseniz aynı sorumluluğu paylaşmış oluyorsunuz. Paylaşmayın sorumluluğu.

YAPAMIYORSA, GÖREVİNİ YERİNE GETİREMİYORSA ALACAKSINIZ GÖREVDEN

Yapamıyorsa, görevini yerine getiremiyorsa alacaksınız görevden. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Krizin adı, yönetim krizidir.

TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR, SAVRULUYORUZ

Türkiye yönetilmiyor, savruluyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Ülke olarak da vatandaş olarak da siyasi partiler olarak da hak etmiyoruz. En dayanılmaz acı evlat acısıdır. Bu acıyı bu ülkeye yaşatanlara biz ne diyeceğiz? Ama hala birileri duymazlıktan geliyor.

TÜRKİYE KURUCU AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDADIR

Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa o ayarlara dönmek zorundadır. O da nedir, Yurtta barış dünyada barış. Önce bu dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor. Değişmediği sürece Türkiye terör ithal eden ülke konumunu sürdürecektir.

TBMM BAŞKANI PARLAMENTOYU, TERÖR KONUSUNDA, ÇALIŞTIRMALI

Terör tek başına bir siyasi, partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir. Bütün siyasi partilerin ortak mücadele etmesi gerekmektedir. En büyük görev TBMM Başkanı'na düşüyor bu aşamada. Parlamentoyu, terör konusunda, sorunu çözme noktasında çalıştırmalı. Meclis Başkanı'ndan istirhamım, madem ki biz TBMM'ye, kurucu Meclis diyoruz. Şimdi o işleve dönmeli. Nasıl çözüleceği konusunda net iradesini ortaya koymalı. Biz hazırız. Madem ki kurucu ayarlarına döneceğiz sadece sözde değil özde de dönmemiz gerekiyor. Parlamento'nun işletilmesi gerekiyor. TBMM teröre karşı harekete geçmeli.

ANAYASAYA GÖRE BİR BAKAN GÖREVİNİ YAPAMIYORSA, O KİŞİ ORADAN AYRILMALI

Anayasanın 112. maddesinin gereği yapılmalı. Eğer bir bakan görevini yapamıyorsa, o kişi oradan ayrılmalı. Bu görevde sayın Davutoğlu'na düşüyor. Gereğini yerine getirin.

LİYAKAT SİSTEMİNE GERİ DÖNMEK GEREKİYOR

Bir hükümet bir ilin emniyet müdürünü atmaktan acizse, orada bir çürüme vardır. Devlette çürüme olduğu için liyakat sistemi Bitmiştir. Liyakat sistemine geri dönmek gerekiyor. Çünkü devlet akılla bilgiyle birikimle tecrübeyle yönetilir. "Ben her şeyi bilirim kimsenin düşüncesine ihtiyacım yok" derseniz bugünkü Türkiye tablosuyla karşılaşırsınız.

"TERÖRLE YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ" DİYORLAR HALKA. İYİ DE NİYE ALIŞMALIYIZ?

"Terörle yaşamaya alışmalıyız" diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız? Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir? Bunu ahlaki bir yönü var mıdır? Hangi gerekçeyle siz TV'ye çıkıp "terörle yaşamaya alışmalıyız" diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz aynı zamanda. TV'lere sizi, 'beceriksizliği kapatmanız' için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar beceriksiz mi?

HÜKÜMET CUMHURİYET'İN KURULUŞ AYARLARINA DÖNSÜN TERÖR EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLÜR

Hükümet Cumhuriyet'in kuruluş ayarlarına dönsün terör en kısa sürede çözülür. Zaafı olan kurumların yöneticilerini alırsınız. Almazsanız o zaafa siz ortak olursunuz. CHP teröre karşıdır. Bu kadar açık bu kadar net. Anaların ağlamasını istemiyor kardeşçe yaşam istiyoruz."