CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğandır. Amerika'dan sonra Hatay'a ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Malum Gazze'ye de Amerika'dan sonra gidecek. Sen batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronusun" dedi.

Türk Hava Yolları çalışanlarının tekrar işe alınması için gerekenleri yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de farklı inanç ve kültürlere örnek gösterilebilecek bir yer varsa orası Hatay'dır. Barışın, inançların adresi Hatay'dır diyebiliriz. Reyhanlı'ya gittim. Patlamalardan sonra kenti görmek hiç hoş değil. İnsanlar huzursuz. Herkesin sorduğu bir şey var.Bunun hesabını kim verecek? Vatandaşlarla konuştum,Hükümetin kesinlikle Türkiye'ye Reyhanlılara doğru bilgi verdiğine inanmıyorlar. Yalan söylüyor Hükümet diyorlar. Bakanların söylediklerine de tepki gösteriyorlar. Herbiri ayrı telden çalıyor. Yasak getirilmesine de tepkililer" dedi.

"İNSANDA BİRAZ VİCDAN OLUR"

Reyhanlı'daki patlamalar yaşandığı sırada Başbakan'ın İstanbul'da olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Suriye'de çocuklar öldü' diyor. 'Neden bunu görmüyorsunuz' diyor. Recep Tayyip Erdoğan, 'Sen Reyhanlı'yı neden görmüyorsun?' dedi. Medyayı da sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın annesi vefat ettiği zaman Allah rahmet eylesin. Bütün medya yas ilan etmişti. Kimse yayın yapamıyordu. 51 kişi öldü 51. Acaba bu medya ne yaptı?" diye konuştu.

Reyhanlı'daki patlamalardan sonra getirilen yayın yasağına da değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Kendisini öbür dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ilan edecek. Kimsin sen? Rabbinin sana nasıl hitap edeceğini sen mi belirleyeceksin? Onlarca çocuk Reyhanlı'da öldü. Onları görmüyorsun. Suriye'de çocuklar ölüyor diyorsun. Onlara da üzül. Ama senin ülkende senin vatandaşın senin çocukların ölüyor. İnsanda biraz vicdan olur. Kalkmış 'Analar ağlamasın' programında show yapıyor. Türkiye'de yayın yasağı getiriyorsun kimse görmesin diye."

"TAŞERONDAN VATANSEVER OLMAZ"

Reyhanlı'daki patlamanın sorumlusunun Başbakan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğandır.Beyefendi Amerika'dan sonra Hatay'a ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Malum Gazze'ye de Amerika'dan sonra gidecek. Sen Recep Tayyip Erdoğan, ülkeni, milletini sevmiyorsun. Sen Batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronusun. Taşerondan vatansever olmaz. Zaten taşeron olduğun için ben hertürlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım dedin. Biz seni çok iyi biliyoruz. Bu millet de öğrenecek seni. Ama benim dileğim başına felaket gelmeden önce öğrensin. Felaket geldikten sonra olmaz. Reyhanlı'da dünyanın oyunu aldın. Sana güvendiler. Sen kalktın başlarına felaket oldun" dedi.

"İSTİHBARATÇILARLA İLGİLİ BİR FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ"

Reyhanlı'daki patlamalardan dolayı Hükümeti sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "İstihbaratçılarla ilgili bir festival düzenleyeceğiz nerede olur derlerse, Hatay'da olur derim. Her türden, ülkeden istihbaratçı var. Böyle bir devlet olabilir mi? Vatandaş şikayetçi. Hertürlü acıtasyona, teröre açık. Yabancı devletlerin ajanları cirit atıyor Hatay Antakya'da. Silahla dolaşıyorlar, insanları tehdit ediyorlar...Bütün bunları Reyhanlı'ya sor Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sor bakalım ne diyecekler sana?" dedi.

"ESAD'I SUÇLAMAK KOLAY"

Sınır güvenliğinin korunmasında ihmallerin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Esad'ı suçlamak kolay. Sınırı koruyacak olan biziz. Bu ülkenin güvenlik güçleri. Kim size sınırı yol geçen hanına çevirin diye talimat verdi. Ben söyleyeyim Recep Tayyip Erdoğan. Bir vatandaşı iktidar olarak o noktaya getirmişsen bunun hesabını ben Recep Tayyip Erdoğan'a sorarım. Demokrasi konusunda, Esad ile Recep Tayyip Erdoğan arasında nüans farkı vardır. Aslında hiç bir fark yok. Al bir diktatörü vur öbür diktatöre. Ülkeyi terör örgütlerinin karargahına çeviren kim? Recep Tayyip Erdoğan değil mi? El Kaide örgütlerini getirip Türkiye'de besleyip Suriye'ye sokan sen değil misin? Cebine para koyan sen değil misin? Katar ve Suudi Arabistan ile ortak hareket ediliyor. Bu ayıptır. Türkiye'ye yakışmaz."

"SORUMLU RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Suriye'de yaşananların sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu için çapsız demiştim. Parmak işareti ile çağrılan bir Dışişleri Bakanı. Parmak işareti ile çağrılırken bir maratoncu edasıyla koşuyor. Acaba bana nasıl bir talimat verilecek diye. Suriyelilerle senin ne işin var. Suriye'de ölen her kadının, çocuğun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.