CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a gelişi sırasında Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının kademeli eğitim tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ı samimi olmamakla eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, 'Bugüne kadar CHP ile hiç uzlaşmadık' dedi. Ancak uzlaştık. Uzlaştığımız bir çok konu var. Parlamentoda uzlaşarak pek çok yasa çıktı. Ama sayın Başbakan'ın bunlardan haberi yok. Çünkü kendisinde uzlaşma kültürü yok. Onun istediği 'ben tepeden inme anlayışla teklifi getiririm, parlamento gündemine koyarım, çoğunluğum var, yasayı yaparım' Bu postmodern diktatörlük anlayışı. Geldiğimiz süreç bu maalesef" dedi.

Başbakan'ın yeni yasa ile düz liselerden meslek liseleri geçişin hızlanacağı yönündeki sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Siz inanıyor musunuz. Ben inanmıyorum. Pek çok kişi inanmıyor. Komisyondaki arkadaşlarımız 'akşam eve gittim eşim bile anlamamış' diyor. Bir AKP milletvekili bu. .Kaç kez değiştirildi. Eğer CHP itiraz etmeseydi bu konuya bu kadar yoğun gündeme gelir miydi. Biz çocuklarımızı düşünüyoruz. Herkesin çocuğu okula gidiyor. Sorunu yaşayan yoksul ailelerin çocukları. Biz o çocukları düşünüyoruz. Sağlıklı bir temel eğitim olmalı. Çocuk iyi bir yurttaş olarak yetişmeli ve ülkesine yararlı olmalı. İstediğimiz bu".

CHP Lideri, bir gazetecinin "Avrupa Birliği Parlamentosun'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin laikliği koruması vurgusunun yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine "Avurapa'da demek ki belirli kaygılar var. O kaygıları hükümete bildirmek istiyorlar" diye konuştu.