Yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve milletvekilleri İhsan Özkes, Faik Tünay, Tanju Özcan ile birlikte Düzce'nin Yığılca İlçesi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Yığılca Belediye Başkanı CHP'li Bünyamin Şahin ile birlikte belediye sosyal tesisinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla fotoğraflar çektirdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Yığılca'ya özgü Yığılca Ana Arısı heykelinin ve Atatük Anıtı'nın da açılışını yaptı.

Kürsüden meydanda toplanan yaklaşık bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u eleştirerek, şunları söyledi:

"Bazı konularda eleştiriler var ki o konularda eleştiri gelirse ben onu hazmedemem. Birlik mesajı konusunda CHP kadar kimse azimli ve kararlı mesajda bulunmadı. Biz her dönem ve her koşulda birliği savunduk. Birliğimizin simgesi bayraktır. 76 milyon yurttaşın namusudur bu bayrak. Bütün mücadeleler bu bayrak yüzünden yapılmıştır. Bayrak geçerse hepimiz ayağa kalkarız, bir de cenaze geçerse kalkarız. Bayrak bu kadar önemlidir. Bayrağı arabasında üç kişi taşır. Cumhurbaşkanı, büyükelçi ve vali. Dördüncü kişi arabasında bayrağı taşıyamaz. Ne ben taşırım, ne de başbakan taşır. Makam aracında sadece üç kişi taşır, çünkü onlar hem devleti, hem hükümeti temsil ederler. Valinin böyle bir görevi vardır ve bir vali asla ama asla kusura bakmayın ama vatandaşına 'Gavat' diyemez. Önce kendisine baksın. Bunu diyen valiyi birisi o koltukta oturtuyorsa aynı lafı kendi milletine ediyor demektir. Başbakan vatandaşına 'Gavat' diyen bir valiyi 'yedirmem' diyorsa aynı suçlamayı kabul ediyor demektir, kimse kusura bakmasın. Benim ülkemde bana oy versin veya vermesin, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, benim vatandaşıma hakaret eden vali benim valim değildir. O koltuktan gidecek o, gitmek zorundadır."

VATANDAŞINA HAKARET EDİYORSA GÖREVDEN ALACAKSIN


Kılıçdaroğlu bayrak konusunda çok hassas olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bayrak geçecek, hükümetin bakanları ayağa kalkmayacak. Bu millet bunu affetmez. Her konuda aramızda tartışma olabilir, görüş ayrılığı olabilir ama bayrak konusunda görüş ayrılığı olamaz. Bayrak geçerken adamsan ayağa kalkacaksın. Ülkeni seviyorsan ayağa kalkacaksın. Bayrak geçiyor hepimiz ayaktayız, onlar oturuyorlar. Bakın resmi törenlere, Cumhurbaşkanı ayaktadır diğerleri oturur. Ama bayrak geçerken ayağa kalkın diye uyarılır ve ayağa kalkarız. Kendi bayrağına saygısızlık yapan bakan koltuğunda oturuyorsa, önce hükümeti sorgulayacaksınız. Başka kimseyi değil. Halkına, vatandaşına hakaret eden bir vali koltuğunda oturuyorsa ve 'Ben onu yedirmem' diyorsa önce hükümeti sorgulayacaksınız. Bu millet yamyam mı valiyi yedirmem diyorsun? Vatandaşına hakaret ediyorsa ertesi gün görevden alacaksın bu kadar basit."

CHP İNANÇ SİYASETİ YAPMAYANLARIN ADRESİ


CHP'nin inanç siyaseti yapmayanların adresi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyasette kul hakkı yemek yoktur. Hem din iman siyaseti yapacaksın, hem de kul hakkı yiyeceksin. Şöyle bakacaklar sana; dünyanın en zengin başbakanlarından birisin. Emekli aylığıyla geçinemediği için şirket kurdum diyordu. Başbakan aylığı alıyorsun, emekli aylığı alıyorsun ve geçinemiyorum diyorsun. Türkiye raydan çıktı. Raydan çıkan treni tekrar rayına oturtmak zorundayız. Bütün yurttaşlarımı CHP şemsiyesi altına bekliyorum, burada buluşacağız. İnanç siyaseti yapmayanların adresi burası" diye konuştu.

YURT SORUNU

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı yurt konusunda eleştirerek, "Hem yurt yapmıyorsun, hem genci suçluyorsun. Sen 11 yıldır bu ülkede başbakanlık yapmıyor musun? Yurt sorununu çözmek bu kadar zor mu? Altı üstü bir bina yapacaksın bu kadar basit. Niye yapmıyorsun, elinden tutan mı var. Para mı yok? Herşey var. Cebini düşüneceğine biraz da o gençleri düşün. Sen yurt yaptın da o gençler yurda mı yerleşmedi? Kalkıp bir de gençleri suçluyorsun. Analarının babalarının gözünde o çocukları suçlu hale getiriyorsun" dedi.