Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve genel başkan yardımcıları ile 29 kişinin hayatını kaybettiği Merasim Sokak'taki patlama noktasına karanfil bıraktı.

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile saat 12.55 sıralarında gelen CHP Genel Başkanı, bariyerlerle kapatılmış kontrol noktasından geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, karanfil bırakmasının ardından patlama noktasına yakın bir kavşakta bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

En büyük arzularının bunun son olması vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Bu tür acıları Türkiye, insanımız hak etmiyor. Her zaman vurguladım, söylemeye devam edeceğim. Türkiye’nin en temel sorunu iyi yönetilmemesidir. Türkiye bir taraflara maalesef savruluyor. Hükümete açık çağrıda bulunuyorum. Ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin.” dedi.

Kılıçdaroğlu devamında “Eğer bir ülkede, ülke kan gölüne dönmüşse, insanlar huzur içinde sokaklarda gezemiyorsa yönetimde sorun var demektir. Birilerinin de siyasi sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Sorumlu bulamıyoruz. Bunun yanında maalesef bu milletin aklıyla alay ediliyor. Türkiye en güvenli ülkelerden biri diye açıklamalar yapıyor. Tamam Türkiye’yi yönetemiyorsunuz da bari bu milletin aklıyla alay etmeyin.” ifadelerini kullandı.

Ülkeyi yönetenlerce yapılan “Bir başka ülke Türkiye’ye, dışarıya terör ihraç ediyor” açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Biz size demedik mi defalarca Türkiye’nin, Suriye bataklığında ne işi var diye. Ne işiniz var, orada. Terör ihraç ediyormuş, iyi de sen de ithal ediyorsun kardeşim. Bir ihracat varsa bir de ithalatçısı var bu işin. Sen de bu işi ithal ediyorsun. Gerçekleri artık bu milletin görmesi lazım. Kendi insanımıza, masum ölen insanımıza acıyorum. Hepimizin sorumluluğu var. Kendim için de söylüyorum benim de sorumluluğum var. Ama ben gerçekleri millete anlatmak zorundayım. Eğer ben bunları yapmazsam görevimi ihmal etmiş olurum, yapmamış olurum. Benim de siyasi bir sorumluluğum var. Ben bunun bilincindeyim. Ben bu sorumluluğumun gereğini yapıyorum zaten. Bu kadar insan hayatını kaybeder, bir tek Allah’ın kulu çıkıp ‘bu işin sorumlusu benim’ diye açıkça milletin önüne çıkmazsa bu millete kimsenin hesap vermediği gibi bir sonuç çıkar. Siyaset sorumluluk üstlenmiyor. Sorumluluk üstlenmiyorsanız o makamlarda ne işiniz var."

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun olay yerine çiçek bırakmasının görüntülenmesine; CHP’nin fotoğrafçısı ve kameramanı dışında hiçbir gazeteciye, ‘talimat geldi’ denilerek izin verilmedi.