CHP lideri Kılıçdaroğlu, 6 Ekim’deki Çorum mitingi öncesi, Van’da 'dur' ihtarına uymayan bir aracın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal’ın ailesinin yaşadığı merkez Güney köyünü ziyaret etmişti. Aileye başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, şehidin dedesi Yaşar Uysal’ın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Cenaze evinde yaşanan bu olayların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin ailesini ikinci kez ziyaret etmek istedi. Ailenin daveti üzerine CHP lideri bugün Güney köyüne geldi. Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Ali Şeker, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Çorum Milletvekili Tufan Köse ile birlikte köye gelen Kılıçdaroğlu, köy konağı önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada şehidin dedesi Yaşar Uysal, daha önceki ziyarette gösterdiği tepkiden dolayı CHP Genel Başkanı'ndan özür diledi. Uysal, “Ben o gün ne dediğimi ne yaptığımı bilmiyorum. Bir yanlışlık yaptım. Kafam gitti. Köye, sokağa çıkamadım. Benim okur yazarlığım yok başkanım. O gün gösterdiğim tepkiden dolayı özür diliyorum. İnan ben gelecektim yanına.” dedi.

Şehit dedesi ile sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu ise “Ben yanına geldim daha iyi oldu. Hem şimdi bir arada olduk.” diye konuştu.

Şehidin ailesine başsağlığı için daha önce köye geldiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "O gün dedemiz bana sitem etti. Ben o acılı günü biliyorum. Acıyı da biliyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ama ben bunu unutmadım. Dedim ki şu seçimler bitsin, vatandaş olarak gideyim hem dedeyle hem aileyle hem köylülerle bir araya gelelim. Birbirimizi tanıyalım. Biz birbirimizi seviyoruz. Ayrılığımız, gayrılığımız yok. Bir arada yaşıyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkes huzur içinde yaşamak ister, çocuğunu askere güle oynaya göndermek ister. Tabi terör çok acı veriyor, topluma çok acı veriyor. Dolayısıyla gelelim oturalım, konuşalım, dertleşelim ve onlar bizi tanısınlar istedik. Bize soru soracaklar belki. Böyle bir güzellik olsun diye düşündüm."

KÖY HALKINI ANKARA’YA DAVET ETTİ

Köydeki gençlerle de sohbet eden CHP Lideri, hatıra fotoğrafı çekildiği kadınları Meclis’e davet etti. Kılıçdaroğlu, köy halkını Ankara’da ağırlamaktan dolayı mutlu olacağını söyledi.

Daha sonra beraberindekilerle şehidin babası Mustafa Uysal'ın evini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, şehit Uysal'ın mezarına da giderek dua etti. Mezarlıktaki duayı İstanbul Milletvekili Eren Erdem yaptı.

Köyde 2 saate yakın kalan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Ankara’ya gitti.