CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilahiyatçı profesörlerle iftarda biraraya geldi. Gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerine de değinerek, ilk tur görüşmelerinden bir sonuç elde edilemeyeceğini söyledi. Öncelikle Başbakan'ın önereceği teklifleri bekleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, daha sonra buna karşı bir düşünce ifade edeceklerini açıkladı. Koalisyon için 14 ilke belirleyen Kılıçdaroğlu, bu ilkelerin evrensel ilke olduğunu ve kendilerine güvence verilirse daha güzel sonuçlar çıkacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlerbirliği Sosyal Tesisleri'nde ilahiyatçı profesörlerle bir araya geldi. İftara, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları eski Başkanı Ayşe Sucu, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Ali Sarıkoyuncu ve Cemal Tosun gibi ilahiyatçılarla, bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile bazı sendikaların yöneticileri katıldı. Kılıçdaroğlu, iftar sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'nun 'Bayrama kadar ilk turu tamamlayabiliriz' sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek, hangi tekliflerle geliyor onu öğrenmemiz gerekiyor. Bizim karşı bir düşünce ifade etmemiz için, onu bekleyeceğiz" dedi.

'CHP'nin açıkladığı 14 ilkenin üzerinden herhangi pazarlık olabilir mi?' sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Hayır. 14 ilkemiz bir anlamda evrensel ilkeler onlar. Hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının nesine itiraz edilecek? Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz, buna itiraz edilir mi? Ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya."

KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKAR KONUMA GELMİŞ DURUMDAYIZ

"Dünyaya yeni gözlüklerle bakmamız gerekiyor" diyen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız. O değerleri önemsemek zorundayız. Bu yemeklere en çok ihtiyacı olanlar, emin olun siyasetçiler. Keşke bizler bir araya gelebilsek. Bakın bütün siyasi partiler bir araya gelebilseler, bu ülkenin aydınlarını dinleseler ve samimi olarak görüşlerimizi ifade edebilsek emin olun bundan siyasetçiler, Türkiye karlı çıkacaktır ama biz bir çatışma kültürünü içselleştirmiş durumdayız, bundan artık kurtulmamız gerekiyor. Yeni şeyler söylememiz gerekiyor, dünyaya yeni gözlüklerle bakmamız gerekiyor."