İşte CHP liderinin parti grubu konuşmasının satır başları.

Dün 6 Mayıs'tı. 3 fidanımızı dar ağacına gönderdiğimiz tarih. Onlar sadece bağımsız Türkiye dedileri. Bütün halkı kucakladılar. Halkın çıkarlarını sonuna kadar savundular. İdam sehpasına giderken kararlıydılar, bağımsız Türkiye diye haykırdılar. 3 fidanımıza Allah'tan rahmet diliyorum.


GALATASARAY'A VAR, İŞÇİYE YOK


Galatasaray'ımız şampiyon oldu, onları yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu kutlamak için güle oynaya Taksim'e çıktılar. Hiç bir şey olmadı. Herkesi kucakladılar. Ve AK Parti'nin Valisi yeniden konuştu; az sayıda kişi az bir süre kalmış. Sayın Vali kusura bakma ama o çukurdaki kişi sensin. Devletin valisi olmak ayrı iktidarın valisi ayrı.

Taksim'de 1 yıl önce 1 Mayıs kullandı tek bir kişinin burnu kanamadı. Köprülerin kanatları açıldı metro durduruldu. Ne oluyor, resmi bir Bayram kutlanıyor. Orantılı güç kullanıyorlarmış, peki nasıl orantılı ki insanlar yoğun bakımda. Diktatörden talimat geldi, Bayram orada kutlanmayacak diye. AİHM daha önce de açıklamıştı; gösteri yerini belirlemek de gösteri ve yürüyüş yapanların hakkıdır. Biz şiddete her zaman karşıyız. Ben düşüncemi açıklarken güvenlik kuvvetleri de beni korumak zorunda.

ASKERLİĞİN KISALTILMASI

Bugünlerde konuşuluyor, askerlik kısalacakmış. O proje kime aitti, CHP'ye aitti. O zaman Erdoğan 'Siz askerliği kısaltacaksınız ama askere kim gidecek' diyordu. Anladık senin çocukların askere gitmez ama biz gideriz merak etme.

SURİYE

Suriye'de siviller ölüyor ve bugün yaşanan tablonun sorumlulardan birisi de Recep Tayyip Erdoğan. Bir apartmanda yangın çıkarsa siz yangını söndürmek yerine benzin dökerseniz olacağı budur. Suriye'nin bugünkü halinin sebebi Erdoğan'dır ve onun çapsız Dışişleri Bakanı'dır. Koskoca Türkiye birilerinin oyuncağı olmuş durumda. Sana soruyorum Recep Tayyip Erdoğan, bir gün para verdiğin silah verdiğin insanlar gelir senin karşına dikilir.

Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu haline geldik. Akçakale'de bir polisimiz şehit oldu hesap veren var mı? Kimyasal silah kullanıldı deniyor? Açıklama geldi Kimyasal silahı muhalifler kullandı diye. Öyle bir noktaya geldi ki Allah'ın yardımıyla Esad gidecek diyor. Onun sözleri sonrası İsrail jetleri Suriye'yi bombaladı. Senden hiç vicdan yok mu? İsrail'in jetleri kalkıyor Suriye'deki müslümanları bombalıyor ve Recep Tayyip Erdoğan da bunu Allah'ın takdiri olarak millete sunuyor.

Gazze'ye gideceğim diyordu, önce talimat geldi sonra gidersin dediler başüstüne dediler. Bizim Başbakan'a böyle bir üslup kullanılmasını da eleştiren benim. Siz ne zaman uygun görürseniz o zaman gideceğim. Ben Gazze'ye Türk donanması eşliğinde gemiyle Gazze'ye gideceğim diyordu. Sözünün arkasında durabilirsen bin donanmaya git bakalım Gazze'ye. Yalancıdan Başbakan olmaz.


TÜRKİYE SÖZCÜĞÜNDEN RAHATSIZ

Türk sözcüğünden de rahatsız. Tek bir CHP'li kalana kadar bu sözü Anayasa'dan çıkartamazsın. Sen hangi ülkenin başbakanısın? Çıkıp ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım diyemiyorsun.

Vali var adam ben hükümetin valisiyim diyor. Daha devlet kavramını içselleştirememiş. Senin bindiğin o arabada Türkiye Cumhuriyeti bayrağı var.

Hak-İş'i gördünüz mü? Polis kontrolünde göbek attılar, size sendikacı demem. Gerdan kırararak poz veriyorlar. Senin arkadaşların jop yiyor gaz yiyor sen polis izin vermiş göbek atıyorsun. Sen 1 Mayıs'ın ne olduğunu bilmezsin. O meydanda ne olduğunu bilmezsin.

CHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ


Bu ülkenin aydınlarına sesleniyorum; sabah akşam CHP'yi eleştirerek sözde demokrasiye katkı yaptığını sanan liberallere sesleniyorum; bizim söylemlerimizi duydunuz mu duymadıysanız duyun sonra CHP'yi eleştirin. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Anayasanın ilk 3 maddesi bizim kırmızı çizgimizdir. Pek çok ülkenin anayasasında değiştirilmesi dahi teklif edilmeyecek maddeler var. Türk sözcüğünü CHP oldukça Anayasa'dan kimse kaldıramaz. Atatürk'ün önder ve kurucu rolü Anayasa'nın başlangıç bölümünde olacak onu oradan kimse kaldıramaz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Defalarca Recep Tayyip Erdoğan niye konuşmuyorsunuz diye sordum? Niye konuşmuyorsun? Nereden öğreniyoruz AKP'nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz. Bülent Arınç hükümetin sözcüsü ama bir de bunların Kandil sözcüsü var. Murat Karayılan'ın söyledikleri doğru mu değil mi? Ben dayattım o da silahların gölgesinde kabul etti daha ne desin? Sen esirsin ne söylediğini bilmiyorsun ve onun için konuşmuyorsun? Ben sana daha yolun başında halkına hesap veremeyeceğin angajmanlara imza atma dedik gittin attın. 76 milyon gerçekleri Kandil'den öğreniyor.

DİLAN TEPKİSİ


17 yaşındaki çocuğa gücün yeter asarsın kesersin, terör örgütüne gelince konuşmazsın ama kusura bakma biz böyle bir adam Başbakan demeyiz. Sen bu ülkeye layık değilsin. Sen bu ülkeyi dünyaya rezil ettin. Polis devleti kuruyorsun senin gücün 17 yaşındaki kız çocuğuna yeter ama senin güçün hiç bir CHP'liye yetmez. Biz bu ülkenin özgürlüğü için bedel ödemiş bir partiyiz. Topunla gel tüfeğinle gel gelmezsen namertsin.