İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Şöyle der; ''Konfüçyüs Adalet kutup yıldızı gibi duru ve geri kalan her şey onun etrafında döner.'' Bu adaletin önemini vurgulamak için çok güzel bir örnektir. Adaletin olduğu ülkelerde özgürlük vardır.

Ama bizim ülkemizde sabit duran bir adalet göremiyoruz. Fırıl fırıl dönen bir adalet var. O yüzden ki Türkiye Cumhuriyeti içinden çürüyor. Adalet hayatın her alanı için geçerli.

Açların olduğu yoksulların olduğu, bebeğine süt veremediği için intihar eden bir annenin olduğu bir yerde, bizim kendimizi sorgulamamız gerekir.

Zekat paralarını kurban paralarını yiyen kişilerin elini kolunu sallayarak dolaşmasını hangi adalet tanımıyla açıklayacağız. Bu adaletsizliği yapanlar değil onları sorgulayanlar yargılanıyor. Bunlar bu gücü nereden alıyor?

Şanlıurfa AKP milletvekili bir kanun tasarısı teklifi veriyor kamu ihale yasasında değişiklik öngörüyor.

Bu kabul ediliyor. Kanun teklifinin özü şu: Bazı firmalar kamu ihalelerine katılamıyorlar yasaklılar. Bu yasaklı firmalar bu ihalelere nasıl katılırlar. Ben bu Şanlıurfa milletvekiline soruyorum Şanlıurfa’ya hangi yüzle gideceksin.

BAKAN DOLANDIRILDIKLARINI İTİRAF ETTİ


Bakan Bayraktar TBMM’de açıkça dolandırıldıklarını itiraf etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkça bir soruşturma varsa istifa edeceğini söyledi, etti mi? Eder mi?

Sonra ne mi oluyor Başbakan Bakan’ı arıyor ve “Yazılı metnin dışına çıkma. Dikkatli konuş” diyor. Daha fazlası da var Başbakan Bakan’ın danışmalarını arayıp onları da uyarıyor.

Sayın Bakan anladın mı şimdi devleti kime soydurduğuna. Şimdi söylüyorum. Kim sana sus ses çıkarma diyorsa devleti o soymuştur.

Artık anlamıştır herhalde. Bundan böyle artık patronunu ispiyonlayamayacaktır.

Bu iki Erdoğan’a sormak isterim “bana yolsuzluğun resmini yapabilir misiniz”. Samimi söylüyorum resmini yaparlar, romanını yazarlar, resmini çekerler…

Bunlar ahlaktan söz eder değil mi? Bir kurum var RTÜK. Başına kimi getirdiler. Deniz Feneri’nde vatandaşı soyan birini getirdiler RTÜK’ün başına koydular.

Başbakan’a bir tavsiyem var, şu anda işsiz güçsüz geziyor önümüzdeki günlerde Kızılay’ın başına getirin.

OMBUDSMAN SEÇİMİ

Nedir Kamu Denetçiliği, devlete karşı bireyi savunan demektir. Seçimini bile birine borçluysan geçmişinde karanlık noktalar varsa kusura bakma sen emin kişi olamazsın.

DOKUNULMAZLIKLAR


Dokunulmazlıklar konusunda en ilkeli tavrı ta en başından beri sergileyen tek parti CHP’dir. Söylediğimiz çok açık. Kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir.

Neden korkuyoruz. Yargı zaten senin elinde yeri geldiğinde belki talimat vereceksin belki bizi de hapse atacaklar. Ama demokrasi uğruna bedel ödemekten hiçbir CHP milletvekili çekinmeyecektir.

Dokunulmazlıkları adam gibi getir göreceksin 135 milletvekili el kaldıracaktır.

“TERÖRİSTLE KUCAKLAŞMAYI KABUL ETMİYORUZ”

Teröristlerle kucaklaşmayı asla kabul etmiyoruz doğru da bulmuyoruz. Ama bir soruyu soruyorum: Bunlar Venezuela’ mı kucaklaştılar. Orada Başbakan yok muydu?