CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi ve koalisyon yapmaları durumunda Bahçeli'nin başbakan olmasını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol” dedi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Bahçeli henüz yanıt vermedi ancak MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yaptığı açıklamada, "Devlet Bahçeli sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti dedirtmesi mümkün değil" yanıtını verdi. Halaçoğlu, HDP'nin de yer alacağı bir koalisyon için 'o işin olmayacağı açık' ifadesini de kullandı.

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'na rozetini takan Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP ile MHP'nin koalisyon kurması ve Başbakanlığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapması önerisiyle ilgili Halaçoğlu, koalisyon için CHP ve MHP'nin milletvekili sayısının yeterli olmadığını söyledi. Üçüncü partinin desteğinin gerektiğini dile getiren Halaçoğlu, Kılıçdaroğlu'nun üçüncü parti olarak HDP'yi kast ettiğini sandığını belirtti.

BAHÇELİ 'ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM' DER"

"Genel Başkanımız, Bizim HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık" diyen Halaçoğlu, Bahçeli'ye Başbakanlık teklifinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin soruya ise "Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Bey'in çok özel bir yanı vardır, 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' der. Başbakanlık ikinci plandadır. Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti dedirtmesi mümkün değil." karşılığını verdi.