Esin Gençel- İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, bugün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sözde barış süreciyle ilgili açıklamalarını ve bu kapsamda Diyarbakır'a bir gezi düzenleyeceğini belirtmesini değerlendirdi.

İzmir kardeşliğin baş aktörü olacak

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, 11 Nisan 2013 tarihinde katıldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında hükümetin başlattığı barış sürecine destek vermek amacıyla İzmir'in kanaat önderleriyle 22 ya da 23 Mayıs 2013'te Diyarbakır'a gideceklerini söylediğini belirten Şen, "Kocaoğlu, 'Bu sayede ülkemizin ihtiyacı olan barış sürecine de katkıda bulunmuş olacağız' dedi. Aziz Kocaoğlu'nun söz konusu toplantıda Türkiye vatandaşları ifadesini kullanması da anlamlıdır. Açıkça belirtmek gerekir; AKP-PKK ittifakının sözde barış sürecine destek vermek, Türkiye'nin bölünmesine destek vermektir. İzmir, Sayın Kocaoğlu'nun dediği gibi bu sözde "barış" sürecinin değil, Türkiye'nin bağımsızlığının, birliğin ve kardeşliğin baş aktörü olacaktır. İzmirliler, vatanının parçalanmasına ve Cumhuriyet'in yıkılmasına kayıtsız kalmadığını ve kalmayacağını göstermektedir. İzmir'in oynayacağı öncü rol, vatan savunmasında öncülükten başka bir görev değildir" dedi.

Hangi kardeşliği konuşacaksınız


Diyarbakır'ın Türkiye'nin önemli bir illerinden biri olduğunu söyleyen şen, "Hedefledikleri gibi Diyarbakır, BOP'un merkezi değil, Türkiye'nin yıldızı olacaktır. Diyarbakır'a gidilir, ancak hangi amaçla gittiğiniz önemlidir. Diyarbakır'a gittiğinizde Osman Baydemir ile birlikte Türk milletine ne mesajı vereceksiniz? Diyarbakır'ı BOP'un merkezi, kurulmak istenen sözde "Kürdistan"ın başkenti yapmak isteyenlerle hangi kardeşliği konuşacaksınız?" diye konuştu.


Sevinen AKP'dir

AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in, geçtiğimiz hafta Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şen, Konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Rıfat Sait, Kocaoğlu'nu ziyaret edip Diyarbakır'a yapacağı geziden dolayı teşekkür etmiştir. Sait, ziyaretinden bir gün önce Tayyip Erdoğan'la yaptıkları toplantıda Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarından kendisine bahsettiğini de özel olarak belirtmiştir. Bu konuşmalardan çıkan sonuç, Rıfat Sait'in Aziz Kocaoğlu'na Tayyip Erdoğan'ın da teşekkürlerini ilettiğidir. Sadece bu durum bile, Aziz Kocaoğlu'nun kararının ve açıklamalarının kimi sevindirdiğini göstermektedir."


Kocaoğlu, geziyi iptal etmeli

Aziz Kocaoğlu'na seslenen Şen, "Aziz Kocaoğlu'nu yaptığı açıklamaları düzeltmeye ve barış soslu bölünme sürecine hizmet edecek olan Diyarbakır ziyaretini iptal etmeye çağırıyoruz" dedi.