Günay, "Ben geçen İzmir'e gittiğimizde ziyaret ettim. Bir grup genç arkadaşımız bir dernek gibi girişim yapmışlar. Oradaki eski geleneksel bir sinemayı ayağa kaldırmaya çalışmışlar. Ben de heyecanla gittim, yapıyı gezdim. Bizim Sinema Genel Müdürlüğümüzün Anadolu'daki sinemaların yaşamaları konusunda düşündüğü yeni bir destek arayışı var. Ama İzmir'deki boyutlar sanıyorum bundan biraz fazla bir yatırım desteği isteniyor bizden. Bunun bakanlık olarak bir formülü yok. İzmir'in yerel yönetimleri, iş adamları, kültüre önem veren ticaret ve sanayi çevreleri beraberce çözecekler. Bizim yapabileceğimiz sınırlı bir katkıdır. Özel girişimin açtığı salonu biz kendimiz bütünüyle yatırım giderlerini finanse ederek ayakta tutamayız" diye cevap verdi.

Günay, Yargıtay binası önünde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, "Birilerinin Türkiye'yi gerdirmeye çalıştığı bugünlerde yeniden gözüküyor. Umarım yeni bir olay olmaz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda sinema sektörünün temsilcilerini kabul eden Bakan Günay, gazetecilerin Yargıtay binası önünde meydana gelen patlamaya ilişkin sorusu üzerine, "Üzüntüyle karşılıyorum. Birilerinin Türkiye'yi gerdirmeye çalıştığı bugünlerde yeniden gözüküyor. Umarım yeni bir olay olmaz. Ben de şimdi öğrendim. Ayrıntılarını birazdan alacağım" dedi.

Sivas davasında zaman aşımına 8 gün kalması ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Günay, "Arkadaşlar bu tür yargılamaların zaman aşımına uğramaması konusunda yargı ve yargıyı takip eden çevrelerin hukukla ilgili ne yapmaları gerekiyorsa hepsini yapmalarını, aksi takdirde geç kalan adaletin hiçbir anlam taşımayacağını defaatle başka davalar vesilesiyle de söyledim. Kemal Türkler davası ve başka davalar vesilesiyle söyledim. Yine aynı kanaatimi ifade ediyorum. Bu tür davalarda çok uzun zaman aşımları var. Ama nasıl oluyor da yargı bir türlü bir sonuca varamıyor ve bu tür önemli, toplum vicdanını kanatmış olan, kanatmaya devam eden olaylar zaman aşımı gibi bir formülün arkasına sığınabilecek kadar zamanı kötü kullanma şansını bulabiliyorlar. Bunu hukuk adına çok büyük bir şaşkınlıkla izliyorum" diye konuştu.
Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili soruya ise Bakan Günay, "Dün sevgili Hülya Koçyiğit de aldığı son bilgileri paylaştı. Ben de ziyaretim sırasında bilgi almıştım ama doktorlar açıklamadan bir şey söylemeyi kendimde bir hak doğrusu görmemiştim. Benim bildiğim kadarıyla iyi. İnceleme yapılan parça iyi huylu çıkmış. Herhangi bir yaşam tehlikesi yok. Kadir İnanır zaten büyük güçlükleri aşabilecek kadar her bakımdan güçlü, kararlı, dirayetli sevgili dostumuz, arkadaşımızdır. Ben de iyi haberlere sevindim" karşılığını verdi.

Sinema sektörü temsilcilerinin bazı önerileri olduğunu, kendilerinin de bazı teknik çalışmaları bulunduğunu anlatan Günay, "Sinemaya vereceğimiz destek umarım artarak devam edecek imkan bulabildiğimiz ölçüde. Başka alanlarda da daha yeni bir takım destek arayışlarımız var" dedi.

Bakan Günay, sinemanın Türkiye'de bulunduğu konumdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Arkadaşlarımız da çok büyük bir özveri ve emekle çalışıyorlar. Bunun uluslararası alana daha fazla çıkması konusunda, sektörün yaşaması ve çalışma koşulları konusunda neler yapabiliriz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile de çalışmalarımız var, sinema sektöründe daha önce çalışmış ve şimdi güç şartlarda yaşayanların hayatlarını yaptıkları mesleğin saygınlığına uygun bir şekilde sürdürmeleri konusunda. Çalışma Bakanlığı ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda ortak bir çalışmamız var. Arkadaşlarımızın önerilerini dinleyeceğiz, konuşacağız. Biz her zaman Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilişkili olduğu çevrelerle iyi bir diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da bizim bu anlayışımızı esas itibarıyla paylaşıyorlar. Zaman zaman basın yoluyla haberleştiğimiz oluyor ama daha sonra karşılıklı olarak düzeltiyoruz. Ben bu ziyaretleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.