İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti'nin genel seçimlerde vaad ettiği Konak Tüneli projesi ile ilgili, "Orada hiçbir problem yok. Planlandığı gibi çalışmalar devam ediyor. Emniyet bu çalışmalarda her şeyin önünde gelir. Beklemediğimiz bir sorun yaşamamak için tahkimatı uzun tuttuk. Artık ne girişi ne çıkışında herhangi bir sorun yok" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'dan özel uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. Partililer tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, haber spikeri Korcan Karar'ın Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'ndeki, 'fotoğrafı paylaşmak' isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Devlet eski Bakanları Kürşad Tüzmen, Işılay Saygın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Rektör Çevik, "Gediz Üniversitesi olarak tarihi bir günü yaşıyoruz. İzmir'de medya dünyasında başarılar elde eden Korcan Karar, İzmir'e borcunu fotoğrafları ile ödüyor" dedi.

Korcan Karar ise, "İzmir'de, memleketimde evimde böylesi bir sergiyi Gediz Üniversitesi'nde, sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. İzmir'de olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Bakan Yıldırım ise Karar'ın 30 yıllık meslek hayatında başarılar elde ettiğini belirterek, "Şüphesiz bu sergi onun meslek yaşamındaki tecrübelirini bir kısmını yaşatıyor. İstanbul'dan sonra doğduğu büyüdüğü İzmir'de böyle bir etkinliğe yapmasından dolayı İzmirliler adına kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

GEDİZ ÜNİVERSİTESİNİ ÖVDÜ

Bakan Yıldırım, Gediz Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına karşın derli, toplu kampüsü ile gerek eğitim gerekse öğretimde aranan bir konuma geldiğini söyledi. Yıldırım, "Bu üniversite İzmir'in değeri ve kazancı oldu. Burada emeği geçenlere tebrik ediyorum. Sadece eğitim ve öğretimde değil İzmir'in tanımı yönündeki programa hayır dememeye gayret gösteriyor" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda yakın tarihinde yaşadığı olaylarla yüzleştiğini belirten Bakan Yıldırım, "Türkiye'nin demokrasi arası başına gelenleri bugün hesap kitabı görülüyor. Herkesin bir şekilde geçmişle yüzleşmesinin yaşıyoruz. Geçmişi bir film şeridi gibi günümüze getiren bu etkinlik daha fazla anlam kazanıyor. Önemli hale geliyor. O bakımdan Dilber Ortalı'nın sanat danışmanlığını yaptığı bu önemli etkinliğin İzmirliler tarafından ilgiyle karşılanacağın ümit ediyorum. Hemşerilerimi bu sergiye davet ediyorum" dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü'nde yaşanan gerginliklere ilişkin olarak bir konuşma yapan Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Bu konu çok yeni bir konu, müdahil olma gibi bir durumum yok. Bizim İZVAK marifetiyle bütün kulüplerimize destek olma gayretindeyiz. Sportif faaliyetlerin içinde olmamız beklenmesin öyle bir vaktimiz de yok, kabiliyetimiz de yok. Buna zamanımız da yok. Karşıyaka Kulübü'nün mutlaka yaşaması, yaşatılması lazım. Eğer bu arkadaşlar ihtiyaç duyarsa biz de gerekli katkıyı sağlarız. İstişareye ihtiyaç duyarlarsa her zaman açığız. Ama Karşıyaka ile kararımız Örnekköy Stadı'nı yapacağız onun kararını aldık. Şu anda çalışmalarımız planlandığı şekilde gidiyor."

Bir gazetecinin yap, işlet, devret modeliyle ihaleye çıkacak olan Alsancak Kruvaziyer Limanı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Burada yapılacak otel, ve dev alışveriş merkezi Alsancak trafiğini felç eder. Alsancak biterse İzmir biter' sözünü hatırlatması üzerine Bakan Binali Yıldırım, "Onlarla ilgili gerek Konak gerek büyükşehir belediyesi diğer ilgili bütün kuruluşlardan görüş alındı. Özellikle altyapı ve ulaşımda ilave yüklere yönelik projede gerekli tadilat yapıldı. Herhangi bir sıkıntı yok o proje ile ilgili. Liman zaten yapılıyor planladığımız çalışma zaten 450 milyon Lira civarında. Onu hep beraber başlatmıştık ve adım adım devam ediyor. Kruvaziyer Limanı daha sonra gündeme gelen yolcu ve yük operasyonunu ayırıyor. 2,5 milyon kapasiteye ulaşacak olan İzmir kruvaziyer turizmi neredeyse İstanbul ile başa baş gidiyor. Ama tek başına liman yeterli değil bazı ticari alanlar cazibe merkezi oluşturmak suretiyle projenin bütçe imkanlarına yüklenmeden yap işlet devret ile özel sektör imkanları ile yapılması gündeme geldi. İzmir gibi kruvaziyer turizmin önemli yeri olan bu güzel ilimizde böyle bir desteğe ihtiyaç vardı bu İzmir'in ortak beklentisiydi" diye cevapladı.