CHP Konak İlçe Örgütü üyeleri öncülüğünde Konak Meydanı'nda tutuklu vekillere özgürlük talebi için  imza kampanyası düzenlendi. Temsili demir parmaklıklar arkasında zincir altına alınan oy sandığının konulduğu imza standı, iradelerine ipotek konulan İzmirlilerin de yoğun desteğini aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, gençlik ve kadın kolları üyeleri de kampanyanın ilk gününde stant başında yerlerini aldı.


Halkımızın oylarına sahip çıkıyoruz
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 12 Haziran seçimlerinden bu yana 1 yılı aşkın süredir İzmir seçmeninin iradesinin ipotek alındığına alındığına vurgu yaparak , "İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay, 1198 gündür tutuklu, 474 gündür hücrede. İzmir'de 600 bine yakın oy, zincirlenmiş ve Silivri'ye hapsedilmiş durumda. Biz bu haksızlığa karşı çıkıyoruz, halkımızın oylarına sahip çıkıyoruz. Tutuklu milletvekillerimize özgürlük istiyoruz" ifadesini kullandı.


Milletvekillerimiz için özgürlük
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin yerlerinin Silivri değil Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirterek, "İlçelerimizde, milli iradeye özgürlük haftası kapsamında stantlar açıyoruz. Bugün Konak'ta ve Gaziemir'deydik. Yarın Çiğli'de, Menemen'de ve tüm ilçelerimizde statlarımızla olacağız. Milletvekillerimiz için özgürlük diyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Gaziemir'de de açılan, "Milli İradeye Özgürlük Standı", yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu da, parlamenter arkadaşları Balbay için imza toplayan CHP Gaziemir İlçe Örgütü üyelerine destek verdi.