Uzun yıllardır CHP çatısı altında siyasi mücadele veren, bir dönem de Torbalı'da ilçe başkanlığı görevini yürüten, Konak halkının büyük çoğunluğunun desteğini arkasına alan eski Uzunbay, uzun süredir mahallelerde ilçenin sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını belirtti ve belediye başkanı olması halinde Konak'ta sosyal ve ekonomik dönüşüm yaratacağını söyledi.

Çalışmalarının yoğun devam ettiğini belirten Uzunbay, "Konak büyük bir ilçe ve tarihi bir yer. Buranın büyük bir bölümü sit alanı ilan edilmiş ve çok fazla tarihi kentsel dönüşüme müsait bir yer değil. Bu sebeple Konak için sosyal ve ekonomik dönüşümü ön planda tutacağım. Konak tarihsel zenginliği çok olan bir ilçe, bu kimliği henüz ön plana çıkartılamamıştır. Agora Kemeraltı, Basmane ve Kadifekale gibi bölgelerimizin turizme kazandırılması noktasında çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalar sonrası ciddi bir istihdam da yaratacağız. Ayağı yere basan projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Gittikleri her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Sedat Uzunbay, halkın adaylığını desteklediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gittiğim her yerde diyaloglar kuruyoruz, çok iyi ilişkilerimiz var. Çalışmalarımız insanların ilgisini çekiyor. Çok ilgi var bize karşı. Sadece Cumhuriyet Halk Partililerden değil, her kesimden insanımızın ilgisini ve sevgisini kazanmış durumdayım."