Basın kuruluşlarına açıklama ve fotoğraflar gönderen Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, önceki gün Ak Parti İzmir İl Kongresi'nin düzenlediği Halkapınar Spor Salonu'nda kapıların kilitli olması nedeniyle binlerce partilinin kapılarda kaldığını, facianın eşiğinden dönüldüğünü bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongre öncesi saat 12.00 sıralarında hazırlıkları görmek için salona geldiğini belirten Sait, içerisinin boş olmasından kuşkulanarak yetkililerden bilgi istediğini, İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın salonun kapılarının kapalı olduğunu, on binlerce partilinin kapılara dayandığını ve ezilme tehlikesi geçirdiklerini söylediğini aktardı. Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile salonun giriş kapılarının olduğu üst kata gittiklerini anlatan Sait, partililerin ezilme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ve cam kapıları yumruklamaya başladıklarını gördüğünü aktardı. Salon yetkililerini çağırttıklarını, bu sürede Emniyet Müdürü Bilkay ile birlikte kapıları kendileri açmaya çalıştıklarını belirten Rifat Sait, görevlilerin gelip anahtarlarla kapıları açmasıyla partililerin salona girdikleri bilgisini verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, olayın sabotaj mı yoksa ihmal mi olduğunun araştırılmasını isteyeceğini söyledi. Sait, şöyle konuştu:

"Olayın sayın Başbakanımızın geleceği bir kongrede yaşanması büyük üzüntü verdi, şükürler olsun havalimanına gitmeden önce içimden bir ses salona gitmemi istedi, iyi ki de gitmişiz. Yoksa Allah korusun hem facia hem de büyük bir skandal yaşanacaktı. Olayın çözülmesinde Emniyet Müdürümüz sayın Ali Bilkay'ın çabalarına çok teşekkür ediyorum."

Kapıların açılması söylenmemiş

Salon görevlilerinin ise, kongreden önceki akşam Başbakanlık korumalarının içeride güvenlik için arama ve kontrol yaptıklarını, kapıları kilitlettiklerini, ertesi gün açmak için kendilerinden talimat beklemelerini söylediklerini, bu talimat verilmediği için kapıları açmadıklarını anlattıkları ifade edildi.