HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kürt sorunu yoktur' açıklamasına yanıt verdi. Kürt sorunu yoksa hükümet niye bu adımları atıyor diyen Demirtaş, süreç o zaman neden sürüyor dedi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ayrı konuştuğunu belirten Demirtaş, bu sözleri seçim öncesi atraksiyonlar olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini milliyetçi oylara yönelik sözler olarak nitelendirdi.

Demirtaş, şu şekilde açıkladı :

Seçim dönemleri cumhurbaşkanının içerisinden gelmekde olduğu gibi konuştuğu dönemler değildir. Kendisine kalsa bu memlekette hiçbir etnik grup sorunun dile getirmesin düşüncesindedir.

En çok büyük arıza tekleşme, diktatörlükleşme, baskı ve oterite sorundur. Bu sorunun da adı AKP- AK Parti sorunudur. Bize göre Türkiye’nin en acil, en ciddi sorunudur. İnşallah 7 Haziran’da bu sorunu biz çözeceğiz.

''NEVRUZ'DA NASIL BİR ÇAĞRI YAPILACAK BİLMİYORUZ''

Nevruz’da nasıl bir çağrı yapılacak olan bilmiyoruz. Nevruz’da Nisan ayında kongre duyurusu yer almıyor.

Görüntülü ve sesli mesajla alakalı tartışmaları tartışmaları bizim ortaya attığımızı iddia ediliyor. İmralı’da konuşulan bir konuydu. Hükümet karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar anlayışında.

Hükümet, İmralı’da konuşulan konuları, İmralı’dan çıkışta inkar ediyor. AKP- AK Parti ’nin hiçbir politikasına güvenmiyoruz.

Cezaevinden İmralı'ya birkaç mahkumun nakledilecek. Kamuoyunda bazı isimler tartışılıyor, birkaç gün içinde netleşir.

"SEÇİM ÖNCESİ ATRAKSİYONLAR"

Şunu da merak ediyorum doğrusu; Kürt sorunu yoksa, hükümet bu adımları sebep atıyor, bu süreci niye yürütüyor? Onları da Başbakan’ın da Cumhurbaşkanı’na sorması gerek .

Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa artık... Birisi ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor, diğeri ‘Kürt sorununu çözmek için adım atacağız’ diyor. Bunların tamamı seçim öncesi atraksiyonlardır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yapmış olduğu açıklamada,  ''Bu memlekette hiçbir vakit bizim 'Kürt' diye bir sorunumuz olmadı. Ama kasten bu gündemde tutuluyor. 2005'te Diyarbakır'da yaptığım konuşmayla biz bu işi bitirdik. Benim Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Türk vatandaşımın ne kadar sorunu varsa, onun da o kadar sorunu var'' diye açıkladı .